Vitamin C 1000

Kategóriák:C-vitamin
Címkék:,
Radogna Edit

Elindítottam egy cikksorozatot a C-vitaminról, amelyben megismerhetted a történetét, olvashattál sokoldalúságáról. Most  arról írok neked, hogy én hogyan és miért használok vitamin C 1000-t.

Említettem már, hogy én hosszú évek óta “fogyasztója” vagyok, kipróbáltam több, Magyarországon kapható változatot is, de a  C-1000 Plus,  igazi áttörést hozott. Azelőtt azért szedtem, mert tudtam mennyire hasznos, de mikor kipróbáltam ezt az 1000 mg-os C-vitamint, éreztem a különbséget. Vagyis éreztem, hogy szedek valamit.

De nem csak én vettem észre a hogy ez a vitamin C 1000 más mint az eddigiek. 

 Körülbelül egy fél éve voltam már fogyasztó, amikor eljutottam masszíroztatni. A masszőrnő nekem szegezte a kérdést, hogy mit csináltok, mit szedek, mert a bőröm állaga sokkal jobb lett. Azt mondta  addig a koromnak megfelelő, nem rosszabb állapotú volt, de most sokkal feszesebb, fiatalosabb lett. Nagyon jól estek a dicsérő szavak, végiggondoltam, mi változott, és csak a C-vitamin volt az egyetlen, ami szóba jöhetett. Minden más az előtt  is ugyanúgy történt.

vitamin c 1000 és még másik 4 c vitamin közül választhatsz

Vitamin C 1000. Sok vagy kevés?

Megoszlanak a vélemények a C-vitamin napi szükséges mennyiségét illetően.

 • Van az a vélemény, hogy 60 mg körül kell bevinni, mert a túlzott bevitel vesekő kialakulásához vezethet.
 • És van a másik tábor, aki egy egészséges ember napi C-vitamin adagját 500 – 1000 mg körül határozza meg, és vallja, hogy a természetes összetevőket tartalmazó C-vitamin nem okozhat vesekövet.

Én ez utóbbiak közé tartozom, és mindig példaként hozom fel Szent-Györgyi Albertet, aki szintén minimum napi 1000 mg-ot fogyasztott, betegség esetén ezt felemelte napi 8000 mg-ra. És tudjuk  93 éves koráig élt.

Betegség esetén én is megemelem a vitamin c 1000 adagomat

Ha érzem, hogy kerülget valami kór, rosszabb a közérzetem, elkezd kaparni a torkom én is emelem az adagot. Ilyenkor 3 – 4 óránként veszek be 1 tablettát, és az esetek 95 % a-ban a nap végére már semmi bajom. Rosszabb esetben kiegészítem még a kúrát a paraprotexel /majd erről is fogok hamarosan írni / és  másnapra tökéletes állapotba  leszek . Ilyenkor egy-két napig még legalább napi 3 szemet veszek be, aztán visszatérek a napi 1-re. Boldogan mondhatom, hogy orvosnál már évek óta nem jártam.

Vitamin C 1000 nyáron

Én ilyenkor is ezt az adagot szedem. De sokan inkább a 300 mg-os, csipkebogyóval és bioflavonoidokkal  kiegészített, szintén nyújtott felszívódású C-vitamint tartják otthon. Vagy a folyékony változatot, ami szintén bioflavonoidokkal van dúsítva, csak az annyira finom, hogy mindig gyorsabban elfogy a kelleténél.

Nekem fejfájás csillapítására is bejött. Igaz mióta rendszeresen kellő mennyiségű vizet iszom nagyon ritkán szokott fájni a fejem, de ha nagy ritkán mégis, egy plusz szem C-vitamin legtöbbször el tudja mulasztani.

Úgy gondolom, napi 50 Ft-ot bőven megér ez a sok pozitívum amiről  be tudok számolni. 

Kíváncsian várom a te személyes tapasztalataidat az általad fogyasztott C-vitaminról.

Ez ajánlott

A fentiek kizárólag az én tapasztalatomat, véleményemet tükrözik. Te ettől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.

Szerző:

hozzászólás

 1. Brandecker Éva
  2013. november 20. szerda at 18:04

  Ez mind nagyon szép, de ki az az Edit?

  [Válasz]

  Radogna Edit szerint:

  Egy lelkes C-vitamin használó és ajánló.

  [Válasz]

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url