A bolt, ahogy én látom.

Kategóriák:Csak úgy
Címkék:,
Radogna Edit

A szokatlan nevű vevők története, az online vitaminboltban.

A képen szöveg van. Lépj be a vitaminboltba, mely megfelel a mai elvárásoknak, de megvan benne a régi idők minden értéke és bája, varázslattal fűszerezve.

Modern, és mai mert egy online elérhető webáruházban tudod megvásárolni a termékeket.

Mesebeli, mert a naplóban a képzeletem szülte történeteket olvashatod.

Varázslatos, mert igazi tapasztalatok, az aktuális napi problémák foglalkoztatják a szereplőimet, és rendelkezésükre áll a mai kor minden technikai vívmánya. Mégis mesebeli figurák, mert olyan jók és ártatlanok, hogy én csak úgy tudom elképzelni őket, mintha egy letűnt korból léptek volna elő.

Meg hányják-vetik a világ történéseit, néha pletykálnak kicsit egymásról, egyébként meg mindenki éli a saját életét. A boltban leginkább az egészségmegőrzésről beszélgetünk, de természetesen szóba kerül egy – egy recept, az időjárás, háztartási praktikák, egy jó könyv. Mint az már lenni szokott, ha jó ismerősök összejönnek.

Van a boltban két állat is, Rozi a fekete cicalány, és Füles a méretes kandúr. Ők a valóságban is léteznek, és nem volt kifogásuk ellene, hogy a történeteimben is szerepet kapjanak.

Ha egy stílussal kellene jelezni, a varázslatos naplóbejegyzéseket, azt mondanám: “vintage” Hisz ez mindent magába foglal, amit én a naplóval, a képzeletbeli boltommal ki szeretnék fejezni. Hisz a vintage  játékos stílus, a különleges, régi darabokat újakkal párosítja, valamint izgalmas kiegészítőkkel, eredeti és egyedi összeállítást alkotva, vagyis izgalmas kopottas régies, vidám és merész.

Neked képekkel tudom leginkább megmutatni. Összegyűjtöttem  párat, hogy te is lásd, ami bennem él, amikor a varázslatos naplóbejegyzéseket írom.

Itt van rögtön a bejárat, a régi, nyikorgó, alacsony ajtó. A kis szedett – vetett kirakat, és a sok növény, mely természetesen évszakonként más és más képet mutat. Belépésedre a  dallamosan megszólaló kis csengő figyelmeztet, ha véletlenül a bolt mögötti kis lakásban, vagy a raktárban lennék. Az alacsony ajtó mögött sokkal tágasabb és világosabb tér fogad, mint azt kívülről gondolnád.

Egy kissé ütött kopott, de annál bájosabb bejáratot látsz. Igazi vintage hangulat. Barna, szúette fából van az ajtó és jobb oldalon a kirakat, ami vitaminos dobozokat, gyógynövényes flakkonokat rejt. A bal oldalon semmi nem látszik a dúsan burjánzó nyári virágkavalkádtól, ami különböző cserepekbe, ládákba van ültetve. Ez a virágözön az ajtó fölött, a homlokzaton végigfutva is folytatódik, borostyánm futórózsa, és még ki tudja milyen virág.

Úgy képzeld el, mint ha egy hangulatos szobában járnál.  A tárolásra alkalmas bútorok közt van régi komód, félrebillent kredenc, természetesen a vintage minden bájával.

Vitaminoskredenc. Igazi vintage darab. Az alja egy barna komód, a tetejére meg egy valaha volt kredenc teteje került, fehéren, frivolan. A jobb és bal oldalon elhelyezkedő, nyitható kis szekrénykékben vitaminok állnak, a komódon egy szélesebb szájú üveg. Ez most virágváza, a mezőn szedett piciny margarétákkal van tele. Mellette a bádog locsoló, semmi keresnivalója itt, de ennek ellenére jól mutat.

Ha megpihennél, beszélgetné, le is tudsz ülni ebbe a kényelmes fotelba, mielőtt tovább folytatnád utad a városkába.

Ó ez a sarok csupa összevisszaság. Van it szögletes vitrin, mellette ényelmes, leülésre invitáló fotel. Mellette a falon régi tükör, körberakva tányérokkal, alatta konzolasztal képekkel és limlomokkal. A mennyezetről régi lámpa lóg, hogy a rövidebb nappalok se riasszanak el a megpihenéstől.

Ha arra vágysz, hogy felfrissítsd magad, ne légy rest a fürdőszobát használni. Ezért alakítottam ki.

Ezzel a képpel a fürdőszobát szeretném érzékeltetni veled, noha csak egy mosdó látszik rajta. Gondolom nem lepődsz meg, ha azt mondom, vintage stílus a javából. Mosdócska inkább, ami egy viharvert, megkopott valaha volt fehér szekrény, három fiókkal jobb, és egy ajtóval a bal oldalon. Ezen áll maga a mosdótál, a régi csapokkal, felette tükör, fehér keretben. A falon, a mosdó bal oldalán türölközőtartó, a frissen mosott törölközővel.

És ha már búcsúzol, kikísérlek, és az ajtóban mondom “Isten véled“, gyere holnap is.

Egy fekete fehér képet látsz, rajta női alak hátulról, régi ruhábanm kalapban, kesztyűben. Hosszú coffja a háta közepét verdesi. És mindezt úgy látod, mintha távolodna tőled. Az utca többi részlete elmosódott, lényegtelen.

Szerző:

hozzászólás

 1. Szabó Csaba
  2012. november 23. péntek at 22:43

  Kedves Kisasszony! Nem felejtettem el, csak nem tudom, hogy itt lehet-e üzenni, a lapon nem találtam erre rovatot. Hosszú ideje szedem a Calivita Lutein Plus-t, eddig mindig félévente kellett kontrollra járnom, (cukorbetegségem miatt), legutóbb olyan jók voltak az eredményeim hogy egy évre “elengedtek”. Ismeretlenül is puszi: csaba

  [Válasz]

  Edit szerint:

  Kedves Csaba! Köszönöm, hogy megosztottad velem(velünk) ezt a terméktapasztalatot. Az ilyen eredmények miatt érdemes ezt csinálni.

  Üdvözletemet küldöm.
  Edit

  [Válasz]

 2. Vittoria
  2013. november 5. kedd at 22:23

  Kedves Kisasszony!

  E varázslatos kis bolt minden szeglete az Ön bájával együtt egy kis csoda, épp úgy ahogyan Ön is kedves Kisasszony!

  Ismerem Önt itt e kis falak között épp úgy ahogyan a való életben, s azt kell mondjam ami e boltban található az mind Maga Kisasszony!

  Vittoria

  [Válasz]

  Edit szerint:

  Drága Vittoria. Boldog mosolyt csaltál az arcomra kedves soraiddal. Köszönöm.

  [Válasz]

 3. Tregova Éva
  2014. január 17. péntek at 01:25

  Nahát hogy ez milyen jó :)Örülök hogy ezt megnéztem:)

  [Válasz]

  Radogna Edit szerint:

  Éva! Köszönöm. Nekem öröm, hogy ilyen kedves követői vannak a webvitaminboltnak.

  [Válasz]

 4. Hérány Andrea
  Hérány AndreaVálasz
  2016. május 29. vasárnap at 21:36

  Kedves Edit ! Régóta élek Rhodiolinon,és örülök,hogy megtaláltam ezt a “Boltot” ahol be is szerezhetem.És még sok mást is,amit eddig az orvosomtól kaphattam csak meg jóval magasabb áron. Az egészség pénzben nem kifejezhető érték. Köszönöm a lehetőséget 🙂

  [Válasz]

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url