Kapkodjuk a gyógyszereket?

Kategóriák:Csak úgy
Címkék:, ,
Radogna Edit

Tegnap összefutottam barátnőmmel, – aki egészségügyi pályán dolgozik – és eléggé felháborodva a kezembe nyomott egy írást, hogy olvassam el. Elolvastam, és megdöbbentem. Elhatároztam, hogy itt megosztom, mindenki döntse el, mit gondol róla.

A koleszterinről van benne szó, kicsit másképp mint azt a reklámok sugalják.

De először muszáj egy pár gondolatot leírnom arról, mit gondolok a gyógyszerfogyasztásról, egyszerűen kikívánkozik belőlem.

A gyógyszerek mellékhatásáról szóló film.

Elismerve, hogy van olyan élethelyzet, betegség, amikor igenis szükség van rájuk, összességében én nagyon gyógyszerellenes vagyok. Felháborít a sok gyógyszerreklám, ami azt sugallja, hogy ha bármilyen problémád van, elég egy két pirulát bekapnod és máris a gondtalan, boldog élet köszönt be ismét nálad. Persze elhadarják a mellékhatásokról is a kötelező szöveget, de lássuk be az nem kap akkora hangsúlyt mint kellene. Már eljátszottam a gondolattal, hogy kellene fordított filmet csinálni, egy olyat, ahol a lehetséges mellékhatásokat jelenítik meg képpel, és a végén elhadarják, hogy esetleg milyen pozitív eredményre számíthatunk. Egy ilyen film szerintem simán indulhatna horror kategóriában.

Az igazsághoz tartozik, hogy régebben én is szedtem fájdalomcsillapítót, méghozzá fejfájásra. Mert az fájt rendesen. És én ezzel együtt éltem, mondván édesanyám is fejfájós, örököltem tőle…

Igen örököltem… egy nagyon rossz szokást. Azt, hogy alig ittam vizet. Egy két pohár naponta.

De miután elkezdtem egészségtudatosabban élni, egyik első lépés ezen az úton az volt, hogy rászoktatam magam az ivásra. Eleinte nagyon nehéz volt, de minden reggel kitettem a munkahelyemen az asztalomra 1,5 l vizet, hogy annak a munkaidő végére el kell tűnnie. És érdekes módon ezzel egy időben csökkentek a fejfájós napok, mára már alig van dolgom vele.

De ha mégis, akkor C-vitamint szoktam bekapni, a napi dózis felett, és az esetek nagy százalékában el is múlik tőle.  Nekem a C vitamin az univerzális “csodaszer”, biztosan sokat fogok még róla írni itt a Blogban, annyira fantasztikusnak tartom.

Így elmondhatom, hogy fájdalomcsillapítót évek óta nem kellett bevennem. És más gyógyszert sem. Ha véletlenül elkap valami kóbor vírus, vagy megfázom, megvannak a jól bevált vitaminjaim amik segítenek legyűrni a bajt. Majd erről is szeretnék írni hamarosan, mert fontosnak tartom, hogy tippeket adjak neked.

Válaszolva a címben feltett kérdésre, én azt tanácsolom, ne kapkodjuk, csak ha tényleg elkerülhetetlen.

Sok esetben elég ha a megfelelő vitamint választjuk.

Próbáljunk meg inkább picivel többet mozogni, a szabadban tartózkodni, étkezzünk egészségesebben, igyunk elegendő folyadékot, és találjuk meg azokat a vitaminokat, étrendkiegészítőket, amelyek a mi esetleges problémáinkat orvosolják. Lehetőleg természetes összetevőjű terméket válaszunk, a szervezetünk meg fogja hálálni a gondoskodást.

E hosszúra sikeredett eszmefuttatás után úgy gondolom, már terhellek tovább a koleszterinrőlszóló írással, legyen az a következő bejegyzés témája.

Addig is szívesen olvasnám a te véleményed a gyógyszerfogyasztásról. Vagy van neked is hasonló történeted? Oszd meg, hagy tanuljunk belőle.

Szerző:

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url