Tanulságok egy karácsonyfatalpon keresztül

Kategóriák:Csak úgy
Címkék:
Radogna Edit

Jártál mostanában a webvitaminboltban? Ha igen, biztosan láttad, hogy ha nem is drasztikusan, de némileg változott a blog kinézete. Kicsit a színvilága, némileg a felépítése.  Például kibővült a menürendszer a “nyitólap” funkcióval, ami mintegy a honlap küldetését foglalja össze. 

Mi, vagy ki az oka a változásnak?

Te kedves olvasóm, aki megnyitod a blogértesítőt, rákattintasz a linkre, és elolvasod, vagy legalább átfutod a bejegyzést. És van véleményed az oldalról, a blogról, a webáruházról.

Miután nagy örömömre egyre többen vagytok, így több az építő kritika is, aminek nagyon örülök.  Hiába csinálom a legjobb tudásom szerint az oldalt, én belülről látom az egészet. És akaratlanul is elkövetem azt a hibát, hogy azt gondolom, másnak is minden olyan egyértelmű, mint nekem.

Jól példázza ezt a következő kis sztori. 

Elutaztunk karácsony után egy pár napos pihenésre egy kastélyszállóba. Volt ott egy gyönyörűen feldíszített karácsonyfa,  kovácsoltvas talppal. Azt a kacskaringós, mesekönyvek lapjain található fenyőtalpat képzeld el. Megkértük az egyik pincért, árulja már el az eredetét, a mester nevét, aki ezt alkotta. A kérdésünkre nem kaptunk egyértelmű választ, mert nem igazán tudta a fiú. De csillogó szemmel elmesélte, hogy az ő falujában idén micsoda újítást vezetett be valaki karácsonyfatalp ügyben. Kicsit távolba néző szemmel elkezdte mondani, hogy is oldotta meg az a bizonyos ember, ezt a férfiaknak minden karácsonykor igazi kihívást jelentő feladatot. Egyértelmű volt, hogy beszéd közben látja amit mond, és a látottak alapján fűzi tovább a történetet.

Egy baj volt csupán. Én nem láttam a fejében levő képet, így bevallom elsőre egy kukkot sem értettem a történetből,  a szavak kevésnek bizonyultak. Aztán pár keresztkérdés segítségével tisztult kicsit a kép. 

Egy weboldal, egy blogbejegyzés, az egy egyirányú kommunikáció a legtöbb esetben. Ha neked az első pár másodpercben nem világos, mi az oldalam célja, vagy miért lenne jó egyik vagy másik termékem az áruházból, könyörtelenül lépni fogsz tovább, és keresed azt a lehetőséget, ahol rögtön megkapod a válaszokat. 

Szerencsésnek érzem magam, hogy vagytok páran, akik kommunikáltok velem, felteszitek a “kérdéseket”, és lehetőségem van érthetőbbé tenni, jobban kifejezni az a képet a webvitaminboltról, ami az én fejemben nagyon erősen és tisztán látszik ugyan, de nem biztos, hogy minden esetben a legérthetőbben mondom el.

Igyekszem ezen túl ezt még jobban szem előtt tartani, és mind külső, mind belső tartalomban e szerint jelen lenni.

Neked hogy tetszenek a változások? Min javítanál még? 

Szerző:

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url