Kapok hideget, meleget

Radogna Edit

Mikor erre a bejegyzés sorozatra készültem, és gondolatban összeszedtem, milyen változtatásokat vezettem be az életembe, hogy egészségesebb legyek, ez, amiről ma írok, eszembe sem jutott. Egyik kedves olvasóm hozzászólást olvasva csaptam a homlokomra.   

De hát én ezt csinálom! 


a hideg-meleg váltózuhany felfrissít

Ez a hideg – meleg váltózuhany használata. Tudod, amikor langyos vízzel kezdesz, majd egyre melegebbel folytatod, hidegre váltasz, újra meleg…a lényeg, hogy mindig hideggel fejezd be.  És az is nagyon fontos, hogy a végtagoktól a szív felé kell a vizet magunkra engedni.  Nem állítom, hogy minden nap csinálom ezt, sokszor, komolyan mondom jobban sietek annál, hogy rászánjam azt a plusz két percet, de minden zuhanyzáskor jéghideg vízzel fejezem be a tisztálkodást, alaposan magamra permetezve az éppen akkor nem annyira kellemes vízsugarat. De a rossz érzés csak addig tart. Utána egy kellemes bizsergés következik, és sokkal frissebbé válok.

Ne gondold, hogy erre csak reggel van szükség, ahhoz, hogy elinduljon a nap, hogy egyáltalán felébredj. Természetesen kiváló eszköz erre. De  ugyanolyan jótékony hatása van, egy fárasztó nap végén is. Valahogy felfrissít, mintha “lemosnád magadról” azt a sok fáradtságot, stresszt, amit napközben összeszedtél. Tekintheted egyfajta természetes feszültségoldónak is.

Miért kezdtem el hideg-meleg váltózuhanyt használni?

Hiúságból.

Olvastam róla, milyen jót tesz a bőrnek. Van akinek narancsbőr ellen is hatásos, de a bőr feszességének biztosan jót tesz. Kedves férfiolvasóim. Ti vagytok annyira hiúak, hogy kitegyétek magatokat ennek a kis kellemetlenségnek? Vagy csak mi nők élünk az ilyen praktikákkal?

Természetesen ennél vannak komolyabb jótékony hatásai is:

 • javítja a vérkeringést,
 • edzi ereinket, aki hajlamos a visszérre, annak kötelező lenne,
 • erősíti az immunrendszert, ellenállóbb leszel a fertőzésekkel szemben.

Úgyhogy itt van, egy mindenki számára elérhető, plusz költséget nem jelentő tipp, amivel tehet azért, hogy egészségesebb legyen, javuljon a közérzete. Csak el kell kezdeni csinálni. Aztán folytatni kellő ideig, és egyszer csak azt veszed észre, hogy e nélkül már nem is megy.

Kedvet kaptál hozzá? Vagy már te is csinálod egy ideje? Szerző:

hozzászólás

 1. Biczóné Tátosi Mária
  2011. november 30. szerda at 18:59

  Szia!
  Még nem kezdtem el,de ki fogom próbálni,és be fogok számolni róla! Üdv.:Mia

  [Válasz]

  Edit szerint:

  Kíváncsian várom a te tapasztalataidat Mia.

  [Válasz]

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url