Fejfájás elleni módszerek

Radogna Edit

Emília szaladt be a boltba fejfájás csillapítóért.

Emília szalad be a boltba fejfájás csillapítóért.

Itt álljunk is meg egy pillanatra. A fejfájás az, ami szinte minden ember életében elő szokott fordulni. Van akinek gyakrabban, és van akinél ritka vendég ez a kellemetlen érzés. Te mit teszel ha nálad jelentkezik?

 1. Rutinosan előveszel a táskádból egy fájdalomcsillapítót?
 2. Megállsz az első patikánál és veszel egy doboz pirulát?
 3. Gyógyszert nem, természetes  módszerrel kezeled a  fejfájást?

Bármelyik csoportba is tartozol, van ötletem számodra.

Természetesen nincs egyetlen csodarecept, hisz magát a fejfájásnak is nagyon sok oka lehet. És a legrosszabb esetben komoly betegség is állhat a hátterében. Vagyis ha nagyon gyakori, nagyon erős, akkor nem érdemes házi módszerekkel, még kevésbé erős fájdalomcsillapítókkal kísérletezni, hanem ki kell vizsgáltatnod magad. Szerencsére ez azért az eseteknek csak csekély százaléka.

Mi okozhat fejfájást?

 • Folyadékhiány
 • Stressz
 • Fáradtság, kialvatlanság
 • Éhség
 • Oxigénhiány
 • Mozgáshiány
 • Vérnyomásprobléma
 • Időjárási frontok

Emília azok közé az emberek közé tartozik, aki nem szeret kísérletezgetni a  fejfájás kezelésével, és mindenféle természetes módszereket végigpróbálni. Ebben sajnos nem tudtam hatással lenni rá.

De legalább hajlandó volt kipróbálni a fehér fűzfakéreg kapszulát, a természetes aszpirint, és azóta nem gyógyszert vesz be. Ez a természetes fájdalomcsillapító mellékhatások nélkül képes a fejfájás, és más fájdalmak megszüntetésére.

De ha te a 3. csoportba tartozol, akkor íme néhány, pirula nélküli fejfájás csillapító lehetőség.


Te mit használsz fejfájás kezelésre?

Arról írtam már többször, hogy én régen mennyire fejfájós voltam, és hogy nálam ezt egyértelműen a folyadékhiány okozta. Akinél szintén ez lehet az ok, annak apró kortyokban, komótosan, 1-2 pohár vizet meg kell inni, ha kezelni akarja a fejfájását. És természetesen szépen lassan rászoktatnia magát a napi megfelelő mennyiségű víz elfogyasztására.

– Ha stresszre gyanakszol, akkor megoldás lehet a fejfájás kezelésére a megfelelő légzéstechnikával a nyugalom visszanyerése.

– Amikor sokat ültél egy helyben, fáradtság és stressz a baj forrása, akkor gyakran a vállad, nyakad is be van merevedve. Ha van a közelben egy kedves kéz, csodát tehet a fejed, és vállad átmasszírozásával. Ha ez csak egy szép álom, akkor te nyomj meg magadon 3 pontot. Röviden, erősen, határozottan. Miután egy pontot megnyomtál, engedd fel az ujjad, és várj egy kicsit a következő nyomásig.

A fejfájás csillapító pontok

 • a szemzugban
 • a halántékodon
 • az orrgyökön vannak

Persze ha ösztönösen úgy érzed, a fejeden is megnyomhatod a fájós pontokat, ezzel a technikával.

– Ha sokat ülsz számítógép monitor előtt, akkor a szemed elfáradása, romlása is okozhat fejfájást.  Ezt inkább megelőzni, mint csillapítani tudod, ha tornáztatod a szemed, és védelmére luteint szedsz.

– Ha nem fogyasztasz rendszeresen kávét, akkor a koffein is kiváló fejfájás csillapító.

– Otthoni fejfájás csillapító módszer lehet egy lazító fürdő. Borsmenta illóolaj párologtatása, vagy halánték táji bedörzsölése e-2 cseppel. Természetesen csak 100 %  természetes illóolajat használj.

És végül egy több mint 100 éves módszer fejfájás ellen:

Szellemi munkások pedig, akik igen gyakran szenvednek a vértódulástól, melynél a fejben lüktető érzésről panaszkodnak, lábfürdővel a fölösleges vért levezethetik, akkor aztán nyugodtan alszanak…Ülő vagy álló helyzetben vehetjük és célszerű ha a vízben lábainkat mozgatjuk. A víz az alszár közepéig érjen. A fürdési idő 1-2 perc. Minél hidegebb a víz, annál rövidebb ideig tartjuk benne a lábainkat. Kneipkúra- Dr. Schalle Albert egészségügyi tanácsos…

A fejfájás kezelésre leírt módszerek sora természetesen nem teljes. Örömmel veszem a te bevált recepted is.

De ne felejtsd el. Ha a pirulák híve vagy inkább, akkor próbáld ki fejfájás csillapításra, a mellékhatás mentes fehér fűzfakéreg kapszulát.

Szerző:

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url