Hamarosan itt az influenzajárvány

Radogna Edit

Influenza megelőzéséről, influenza kezeléséről szóló orvosi előadáson jártam

Ismét orvosi előadáson jártam, melynek apropóját a nem várt, ám mégis minden évben visszatérő “vendég”  küszöbön álló érkezésé adta.

Hamarosan itt az influenzajárvány, riogatnak a médiák.

És javasolják, hogy ez alatt a rövid idő alatt még gyorsan készítsük fel a szervezetünket, persze influenza elleni oltással. Doktornőnek más a véleménye. És úgy gondolom egy olyan ember, aki naponta több tucat beteggel találkozik, ám ő maga egészséges marad,  hitelesnek tekinthető ha az influenza megelőzéséről, vagy annak kezeléséről beszél.

Több kérdés is felmerülhet az emberben.

 • Miért decembertől áprilisig jelennek meg a nagy influenza járványok?
 • Mi az oka hogy valaki megbetegszik, míg  a másik ember  nem lesz influenzás?
 • Hogyan terjed egy járvány? Honnan jön az influenza vírus?

Robert Edgar Hope-Simpson virológus több tíz év kutatásait foglalta össze, A járványos influenza terjedése című könyvében. Arra a következtetésre jutott, hogy az UVB sugárzás lecsökkenése okozza a járványokat. Az influenza vírus ugyanúgy bennünk vannak mint a herpesz vírus, és aktiválódik, ha gyenge az immunrendszer. Hisz pár nap alatt, ugyanazon a földrajzi egységen több helyen jelentkeznek járványos gócok. Tehát ki van zárva, hogy csak cseppfertőzéssel terjedne, úgy, hogy  egyik ember viszi át a másikra.

Számomra megdöbbentő volt, hogy már 1700-ban arra a következtetésre jutottak, hogy 11 éves ciklusosságot mutatnak a nagy járványok.És ezt a napfolt tevékenységgel kötötték össze. Mert ekkor az UVB sugárzás drasztikusan lecsökken, vagyis kevesebb  a D-vitamin termelődése.

Robert Edgar Hope-Simpson virológus több tíz év kutatásait foglalta össze, A járványos influenza terjedése című könyvében.

Influenza megelőzése

A fentiekből is látszik, hogy az influenza megelőzésének titka az immunrendszer megerősítésében van.

 • Legyél minden nap friss levegőn, főleg ha kisüt a nap.
 • Figyelj télen is az elegendő folyadékfogyasztásra.
 • Egyél sok zöldséget és gyümölcsöt. Ne feledkezz meg a növényekről sem. Savanyú káposzta, brokkoli, spenót, borsó, nyers cékla. Ezek nem fogják teljes mértékben pótolni a szükséges vitaminokat, de fontos, hogy ilyen természetes formában is juttass belőlük a szervezetedbe.
 • Moss gyakran kezet.

5 fontos termék hogy az influenza járvány elkerüljön

Természetes C-vitamin plusz bioflavonoidokkal.  Mert maga az aszkorbinsav kevés. Kell a flavonoid is az erek rugalmasságához, az immunsejtek épségéhez. A szűz, laboratóriumban elkészített aszkorbinsav az ereket csont keménnyé teheti. Keresd  a  fokozatos felszívódású formát, hogy ne a külvilágot öntözd a C-vitaminnal. Választhatsz gyerekeknek készült rágótablettát, folyékony C-vitamint, 300 mg-ot, vagy 1000 mgot tartalmazó tablettát.

Ha esetleg mégis megbetegednél, a napi adagot emeld meg. Vegyél be 3-4 óránként belőle.

D-vitamin csepp formában. Könnyen adagolható és az olajos forma miatt könnyebben tud felszívódni.  Sajnos sok embernek még nyáron sem termelődik elég D-vitamin a szervezetében. De ilyenkorra már azok a raktárak is kiürülnek, melyek fel voltak töltve.  És a D-vitamin kritikus szint alá süllyedése aktiválja a vírusokat, abban az állapotban nehéz az influenza megelőzés.

Míg eleink csak a csonterősítés miatt tartották fontosnak a pótlását, ma már biztosan lehet tudni, hogy a vírusok elleni harcban, így az influenza megelőzésében  is nagy szerepe van.  Japánban, iskolás gyerekeken  végzett kutatás szerint 50 %-al csökkent az influenzás megbetegedések száma napi 1200 NE D-vitamin adásra. Felnőtteknek 5-6 csepp naponta.

Hallottad már azt az elnevezést, hogy  orosz penicillin? Ez a fokhagyma.  Immunrendszer megerősítésében, meghűlés, influenza megelőzésében napi 8-10 gerezd igen hatásos lehet. Ha ennyit nem tudsz rendszeresen szedni, ajánlott a fokhagyma készítmény. Napi 2 x 2 kapszula.

 Ha nem a fokhagyma, akkor a doktornő kedvence. Megelőzésre ő az őszi, téli hónapokban  napi 1 szem VirAgo-t szed. Influenza kezelésére, más betegség  esetén ezt napi 3 x 1 szemre lehet növelni.

Az Oregánó olaj nagyon jó vírus, gomba és baktériumölő szer. A kis üveg nagyon sokáig elég, és kis mérete miatt bárhová magaddal viheted. Ha elkezd kaparni a torkod, vagy olyan helyzetbe kerülsz, ahol úgy érzed, ki vagy téve a fertőzésnek, csepegtess 4 cseppet koncentrált formában a szádba. Erős, csípős íze miatt beindul a nyáltermelődés  és megszűnik a száraz kaparó torok. Ha rendszeresen fogyasztanád az influenza megelőzésére, legjobb este bevenni. Akár koncentráltan, akár hígítva is.

Influenza kezelésére napi 3 x 4 csepp oregánó olaj javasolt.

Milyen lehetőségeid vannak az influenza megelőzésére és kezelésére?

Milyen természetes lehetőségeid vannak, hogy ne légy az influenzajárvány áldozata?

 • A legfontosabb, hogy ne antibiotikummal kezd. Vírusokkal szemben teljesen hatástalan. Csak azt éred el vele, hogy a szervezeted teljesen ellenállóvá válik velük szemben. És ha valamikor mégis szükséged lenne rá, mert van az az eset, amikor kell az antibiotikum, akkor esetleg már nem fog segíteni.
 • Fontos asz ágynyugalom, a sok langyos, mézes gyógytea.
 • A fentebb felsorolt influenza megelőző szereken kívül használhatod a ParaProtexet, napi 3 x 1 szemet bevéve. Kisgyermekeknél nagyon hatásos a finom bodzaital, a SambuRex.
 • A bélflóra  regenerálók nem csak akkor javasoltak, ha antibiotikumot szedsz. Mindenn napi étkezési szokásinkkal is sokat ártunk ezeknek a hasznos, immunrendszerünkért is dolgozó baktériumoknak.  Választhatod a  Probio Balance rágótablettát, vagy az AC Zymes  kapszulát is.

De inkább kívánok neked egy erős, influenza járványra fittyet hányó  immunrendszert. Hidd el, a megelőzés sokkal kifizetődőbb.

Ez ajánlott:

/A fenti írás egyedi, szubjektív vélemény. Ezekkel nem állítok egyik,-a webáruházban kapható- termékről sem gyógyhatást.  Tartósan fennálló tünetek esetén keresd fel kezelőorvosod. Ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért a webvitaminbolt.com üzemeltetője nem vállal felelősséget./

Szerző:

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url