Prosztata problémák

Kategóriák:Egészségügyi panaszok
Címkék:
Radogna Edit

Hektor lassan 2 éve használja a prosztata problémáinak kezelésére a Pro  State Power tablettát. Hogy milyen eredménnyel?  Erre csak abból tudok következtetni, hogy minden második hónapban megjelenik, az újabb dobozért. Hektor egyike azoknak, akivel nem igazán tudok sokat beszélgetni. Rá sem a felületes csevegés, se a bizalmasabb beszélgetés nem jellemző.
Hektor rendszeresen használja prosztata problémáira a Pro State Powert

Így talán el tudod képzelni, mennyire meglepődtem, amikor elmondta, milyen fontos dolgot tanult egy idős,  bölcs férfitól, a prosztata problémák kezelésére.

De mi is az a prosztata?

A prosztata egy szelídgesztenye nagyságú és alakú mirigy, amely a férfiak húgycsövét veszi körül. Feladata, hogy támogassa a megtermékenyítő képességet. és távol tartsa a kórokozókat az alsó húgyúti szervektől.

Mit nevezünk prosztata problémáknak?

A prosztata problémákat általában kétféle  betegség okozhatja.

 •  gyulladásos megbetegedés
 •  daganat
  •  jóindulatú prosztata megnagyobbodás
  •  prosztatarák, amely rosszindulatú.

Általában a férfiúi „változókor” után válik gyakorivá a prosztata jóindulatú megnagyobbodása, illetve az általa kiváltott panaszok:

A gyakori vizelési inger miatt probléma lehet egy hosszabb vonat, vagy más járművel való utazás.

A prosztata megnagyobbodás tünetei lehetnek

 • nehezen induló vizelés
 • elakadó vizelet
 • vékony vizeletsugár
 • vizelet elcsöpögése
 • visszamaradó vizelet

Fontos, hogy a panaszok előfordulása esetén minden esetben szakorvosi kivizsgálást kell szorgalmazni, mielőtt bármilyen öngyógyításba kezdenénk!

Hogyan rontják ezek a tünetek  a férfiak életminőségét?

 • A gyakori vizelési inger miatt probléma lehet egy hosszabb vonat, vagy más járművel való utazás.
 • Gondot okozhat bármilyen rendezvény, egy színház, egy mozi.
 • Az állandó éjszakai WC látogatás pedig nappali ingerültséget, fáradtságot hoz magával.

A prosztata megnagyobbodást nem csak a kellemetlen tünetek miatt érdemes komolyan venni.

 • A vizeletürítési zavarok, a pangó vizelet fokozzák a fertőzésveszélyt és végső soron vese elégtelenséghez is vezethetnek.
 • Az elhanyagolt elváltozásoknál ráadásul fennáll a veszély, hogy a folyamat rosszindulatúvá válik.

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelése történhet sebészi beavatkozással, gyógyszeresen, és gyógynövényeket tartalmazó készítmények  alkalmazásával.

A prosztata problémák kezelése történhet gyógynövényeket tartalmazó készítmények alkalmazásával.

A Pro State Power az alábbi gyógynövényekkel, és hatóanyagokkal rendelkező készítmény.

 • Törpe fűrészpálma gyümölcsének kivonata: Csökkentheti az éjszakai vizelési ingert, és a húgyhólyagban visszamaradó vizelet mennyiségét is. Fájdalomcsillapító és vízhajtó hatású. Akadályozza a mikroorganizmusok szaporodását, meggátolja a húgyutak gyulladását és daganatos elváltozását. A növény az impotencia gyógyításában is használatos afrodiziákum.
 • Afrikai szilvafa kérge: csökkentheti bizonyos prosztatadaganatok növekedését, enyhe antibiotikus és vízhajtó hatása van. Gátolja a prosztata-megnagyobbodást, és segít a férfiak hormonháztartás egyensúlyának helyreállításában. Prosztataproblémák esetén, a törpe fűrészpálma gyümölcsének kivonatával együtt nagyon hatásos táplálékkiegészítőnek tekinthető.
 • Csalán: nagyon sok, olyan bioaktív anyagot tartalmaz, melyek enyhítik a vizelési panaszokat, ezért gyakran használják a húgyúti problémák gyógyítására.
 • Likopén: olyan antioxidáns, melynek fogyasztása csökkentheti a prosztatarák kialakulásának kockázatát.
 • Lenmagolaj:  Vele csökkenthető a prosztata, vastagbél és emlőrák kialakulásának veszélye. A prosztata-megnagyobbodás esetén, gyakran elégtelen emésztésre is jótékonyan hat.
 • Cink: legnagyobb mennyiségben, éppen a prosztatában van jelen. Gyulladásgátló képessége, az immunrendszer minden vonatkozásában megmutatkozik.

De mi az a plusz, amit Hektortól tudtam meg, amivel  a Pro State Power hatását még fokozni lehet?

A kisvirágú füzike teája. Egy apró trükkel.

A teaivás utáni vizeléskor érdemes kétszer, háromszor megszakítani a folyamatot, mert ezzel a pangási folyamatokat lehet még jobban megelőzni. Márpedig a pangás hosszú távon mindig gyulladáshoz vezet.

Örömmel osztom meg ez minden férfi olvasómmal, és a rájuk vigyázó nőkkel. És még mindig meg vagyok döbbenve, hogy ezt a zárkózott Hektor mondta el nekem.

Szerző:

hozzászólás

 1. Gyuri
  2014. március 18. kedd at 23:04

  3-4 éves koromban tanultam egy mondókát (versikét) a nővéremtől, aki akkor medika volt. A rímek így hangzottak:….Grósztata,…..Prosztata. Sajnos többre nem emlékszem (ha valaki ismeri, írja le legyen szíves!). Akkor egyikről se tudtam, hogy mit jelent, mára mindkettőt tudom, az egyiket hála Istennek, a másikat sajnos…Az utóbbiról annyit, hogy prosztata problémáimra régóta szedem a Pro State Powert reggel-este, és tanúsíthatom, hogy sokat használ a Kisasszony által említett gondokra. Mindenkinek tudom ajánlani, aki ebben a cipőben (vagy miben?!) jár.

  [Válasz]

  Radogna Edit szerint:

  Köszönöm kedves Gyuri, hogy megosztottad másokkal is a pozitív tapasztalatodat.
  A mondókára én is nagyon kíváncsi lennék 🙂

  [Válasz]

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url