Vitaminok gyerekeknek és az iskolakezdés

Kategóriák:Gyermekeink
Címkék:, ,
Radogna Edit

A legutóbbi bejegyzésemet még nyári melegben írtam, a mostaninak már az ősz ad aktualitást. Az időjárás most elkényeztetett minket, hisz kitolta a meleg nyári napokat-de hogy ősz van, azt nem lehet nem észrevenni. Szeretem a reggeleket a helyi piacon kezdeni, ahol szintén szembetűnő a változás. Az ősz egyik jele, hogy a legtöbb helyen megjelent a szőlő, legyen az  árus, vagy csak a nénike a kis portékájával. És persze a virágok is árulkodnak, színpompás őszirózsa csokrok kínálják magukat.

A másik biztos jele az ősz beköszöntének a hirtelen előkerült sok gyerek. Reggelenként tele velük az egész utca.

Az iskolaszezonban nagyon fontosak a vitaminok a gyerekeknek

Neked van iskolás korú gyermeked?

Ha igen, akkor az utóbbi napokban bizonyára sokkal mélyebben kellett a pénztárcádba nyúlni, hogy kibővítsd, pótold a ruhatárát, és hogy minden szükséges eszközt megvegyél az iskolakezdéshez.

A gyermek iskolakezdése gyakran az egész család életének megszervezésére kihat.

  • Vissza kell szoktatni a lurkókat a korábbi lefekvésre, hogy a reggeli korai kelés ne legyen olyan borzasztó.
  • Aztán a kiadós  reggelin kívül tízórait is kell készíteni a kisiskolás számára, mert különben az esetlegesen tízóraira adott zsebpénz könnyen csokoládévá, vagy más hasonló, nem igazán hasznos dologgá alakul át.
  • Mindenképpen csomagoljinnivalót is, mert ahhoz, hogy rendesen tudjon figyelni, koncentrálni folyadékra is szüksége van. Természetesen a víz a legjobb megoldás, nem a tartósítószerrel, cukorral agyonnyomott üdítők. Másrészt ha már ilyen fiatalon hozzászokik a víz iváshoz ennek felnőttkorában csak hasznát fogja látni gyermeked.
  • Nem szabad elfelejteni az iskolaszereket sem, kezdetben biztosan te is ellenőrzöd, hogy minden be van e pakolva a táskába.
  • És persze az is fontos,  hogy az iskolába időben kell megérkezni.

Hogy egész évben vidámak, és egészségesek legyenek, adj nekik megfelelő vitamint

Az iskolásnak alkalmazkodnia kell az új környezetéhez, iskolatársaihoz, tanáraihoz, és ahhoz az új felismeréshez, hogy mindennap kötelességei vannak. Ez főleg az elsősöknek jelent nagy változást. Ezek az új körülmények fáradékonyságot, feszültséget idéznek elő a gyermeknél, akinek ez hosszabb távon étvágytalanságot, alvászavart idézhet elő. Érdemes tehát a szervezet stressztűrő képességét már a gyermekednél is megnövelni. Ehhez nyújt gyengéd segítséget a Rhodiolin. 

Sok szülő elfogadja már, hogy  gyermekkorban pótolni kell az egészséges fejlődést és növekedést szolgáló anyagokat, mert ezeket pusztán az étkezésekkel nem lehet a szervezetükbe juttatni a kicsiknek sem.

Neked is, neki is fontos, hogy ne hiányozzon év közben betegség miatt, hogy boldogan, egészségesen tudja legyőzni a mindennapi akadályokat. Amivel segítheted őt ebben:

Szerző:

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url