Fogyókúrás készítmények 4 + 1 titka

A fogyókúrás készítmények, a fogyókúra, a  örök téma. És ilyenkor tavasszal még inkább aktuálissá válik hiszen egyre kevesebb ruha takarja, amit nem szívesen mutatunk meg másoknak.

A piac tele van csodát ígérő fogyókúrás készítményekkel, és hasonló csodát ígérő fogyókúrás módszerekkel. A választék és az ígéretek hatalmasak – az eredmények legtöbbször csalódást okoznak. De a VÁGY annyira erős a testsúlycsökkentés iránt, hogy sokan újra és újra bedőlnek a hangzatos ígéreteknek. Megveszik a méregdrága fogyókúrás csodaszert, koplalással sanyargatják magukat.

És mi az eredmény?

A nagy nehézségekkel, esetleg sok pénzért  leadott kilók szépen visszakúsznak. Jobb esetben. Mert valamikor egy kicsivel több is visszajön. És ekkor elkeseredsz. Bánatodban még kevéssé figyelsz oda az evésre…mindaddig, míg valaki nem mutat egy újabb csodákat ígérő fogyókúrás készítményt….

Testsúlycsökkentés? Életmódváltással, és megfelelő fogyókúrás készítmények segítségével lehetséges.

Vajon mi lehet a sikertelenség oka

Amikor fogyókúrába kezdesz, kipróbálsz egy fogyókúrás készítményt, általában a leadott kilók mennyisége lebeg a szemed előtt.  Pontosan tudod, melyik az a ruhád, amit pár hónap múlva újra viselni szeretnél. És ez nagyon fontos. Ugyanúgy része a sikernek, mint a tervezés, ami sajnos a legtöbb esetben elmarad.

Tervezés = Életmódváltás

 • Ha azt gondolod, hogy ugyanúgy éled az életed, mint eddig, egy kis koplalással  kiegészítve.
 • Vagy 90 napig sanyargatod magad, hogy utána végre újra “rendesen” ehess.
 • Valamilyen méregdrága fogyókúrás készítményt kapkodsz, az este 9-kor elfogyasztott bőséges vacsora előtt.

Akkor becsapod magad.

Tartósan fogyni csak úgy lehet, ha változtatsz az eddigi életeden. De nem egyik napról a másikra mindenen. Mert az képtelenség. Változtass egy dolgon, váljon szokásoddá. És mikor az már természetes, jöhet a következő változtatás. Szánj időt a tervezésre. És közben nem a szomszéd Micike lebegjen a szemed előtt, aki minden reggel 5-kor kel, és fut egy órát reggeli előtt, és este 8-ra ér haza, mert munka után még 1,5 órát a konditeremben izzadt. És közben persze csak frissen préselt zöldségleveket ivott. Önmagad becsapása nélkül vedd számba, hogyan élsz.

 • Mennyit mozogsz?
 • Mennyit, és mikor eszel?
 • Mennyit iszol?

És iktass be kisebb változtatásokat, amikről tudod, hogy ha nem is lesz mindig könnyű (mert nem az), be fogod tudni tartani őket. Közhely, hogy a kilók sem 2-3 hónap alatt szaladtak fel? Lehet. De attól még igaz. És éppen ezért, tartós fogyásra csak akkor számíthatsz, ha elfogadod, hogy ilyen szép lassan tudsz tőlük megválni is.

Válassz olyan fogyókúrás készítményeket, melyek valóban segítenek a testsúlycsökkentésben, és az életmódváltásban.

A június végéig kapható, CSÚCSFORMA csomag segítségével a testsúlycsökkentés sikerességét akadályozó okokat könnyebben kivédheted. Ha beleteszed a”munkába” saját magadat is.

Fogyókúrás készítmények gondosan összeválogatva, sikeres testsúlycsökkentéshez

A Csúcsforma, fogyókúrás készítmények 4 + 1 titka

1, Lúgosítás. A savas szervezet nem tud lefogyni. És a rosszul megválasztott testsúlycsökkentő étrenddel csak tovább savasítod szervezeted, miközben egyre súlyosabb éhségrohamok kínoznak…A lerakódott salakanyagok – akár több kilóról is szó lehet – korlátozzák a hasznos tápanyagok, ásványi anyagok és vitaminok felszívódását. Így legelőször meg kell szabadítanod szervezetedet a mérgektől és a lerakódott salakanyagoktól. Ezek után sokkal eredményesebb fogyókúrára számíthatsz, mivel hatékony lesz a felszívódás.. A Liquid Chlorophyll segít helyreállítani a szervezet pH-egyensúlyát, ami a fogyókúra első lépése. Később segít az optimális pH fenntartásában, hogy minden, amit megteszel a fogyásod érdekében, látványos és tartós eredményt hozzon.

2, Rostok bevitele. Hogy mozgásban tartsd az anyagcserédet, vagy akár még nagyobb fordulatszámra is kapcsold. Ezt azonban kalóriaszegény táplálkozás esetén gyakorlatilag lehetetlen megoldani.  Hívd segítségül a Slim Formulát. A komplex fogyókúrás készítményt. A Slim Formula étvágycsökkentő, magas rosttartalmú, zsírégető, emésztést segítő összetevőket tartalmaz. Sőt l-karnitint is, ami a zsírfölösleget energiává változtatja. A benne lévő zöld tea az egyik legkedveltebb alkotórésze a testsúlycsökkentő készítményeknek.

3, Kevesebb édesség. Annak aki szereti őket, sokszor ez a legnehezebb része a testsúlycsökkentésnek, és a “bűnbeesés” leggyakoribb okaként szerepel. Támaszkodj az Organic Acai segítségére. Csökkenti az éhgyomri vércukorszintet és inzulinszintet, és az étkezés utáni vércukorszint emelkedését is, ezáltal csökkenti az éhségérzetet. Legfőbb előnye, hogy eszedbe sem fog jutni a csokoládé. Az acai az egyik legközkedveltebb fogyasztó hatású gyümölcs napjainkban, ami mellesleg kiváló forrása az antioxidánsoknak is.

4, Támogasd kívülről is a testsúlycsökkentést.  Használd napi rendszerességgel a C-RX krémet is, hogy a fogyással párhuzamosan bőröd is szép feszes maradjon. A helyi kezelés támogatja a narancsbőr mielőbbi eltávolítását is.

+ 1 EXTRA TIPP. Ha nagyobb testsúlycsökkentés a célod jól jöhet a Chromium Max, melyet most ajándékba kapsz  a kedvezményes csomag megvásárlásakor. Kiváló zsírégető! Ha rendszeresen edzel, akkor edzés előtt is vegyél be +2 kapszulát. Mindig igyál hozzá egy nagy pohár vizet!

Érdemes azoknak is szednie a Chromium Max-ot, akik nem tudnak sokat mozogni, ugyanis csökkenti a vércukorszint ingadozását, ezáltal csökkenti a nagy éhségrohamokat is.

Csúcsforma, a válogatott fogyókúrás készítmények csomagját, most 12 330 Ft-al OLCSÓBBAN veheted meg, mintha egyenként szeretnéd a termékeket beszerezni. De NE FELEJTSD EL! Igazi eredményt csak akkor érhetsz el vele, ha kalóriaszegény étrenddel és rendszeres testmozgással is kiegészíted.

Ez ajánlott:

A te szervezeted melyik szakaszban van?

Malvinnal ismét a méregtelenítő kúrák fontosságáról beszélgettünk

Ismered azt a vicces felsorolást, aminek az a címe, hogy “Miért jó férfinak lenni?” Az egyik pont a sok közül így szól: “Időt és pénzt takarítok meg azzal, hogy háromhetente, nagy tételben mosogatok.”

Ez jutott eszembe a minap, amikor Malvinnal a takarításról kezdtünk el beszélgetni. Így húsvéthoz közeledve ez sok családban aktuális. Mert általános szokás szerint húsvét előtt “illik” A Nagy Tavaszi Nagytakarítást megejteni.  Karácsony előtt meg a télit. És közben persze takarítunk hetente minimum egyszer, hogy a nagytakarítások közti időszakban is tisztaságban éljünk.

Ne csak a külső környezeted takarítása legyen fontos

De saját magunk takarításával, vagyis a méregtelenítéssel mostohábban bánunk, mint a fenti vicc szerinti férfi. Nem hogy háromhetente, de van aki évekig sem.

Erre miért figyelnek olyan kevesen, tette fel a szinte költőinek nevezhető kérdést Malvin. Az már korábban is kiderült, hogy ez neki mennyire fontos. De őszintén szólva a kérdésre a választ nem tudom. Csak egyetértek vele a méregtelenítés fontosságában.

Nekem még soha nem jutott eszembe, de tetszett, amikor a párhuzamot az otthonunk és a szervezetünk “elkoszolódása” közt tovább vitte. Hisz ahol élünk, te is, én is, egyrészt azért lesz piszkos, mert használjuk, másrészt azért mert nem egy légüres térben van. Hanem érintkezik a külső környezettel, és például piszkos lesz az ablak az esőtől, vagy amikor szellőztetsz, a friss levegővel együtt a  por is bemegy.

Mérgezed magad a kipufogó gázokkal, a füsttel.

Képzeld el a szervezetedet is úgy, mint a lakásodat. Az ugyanúgy kapcsolatban van a külső környezettel. Belélegzed  a kipufogó gázokat, a füstöt. Mérgek jutnak bele a klórozott vízből, a tisztítószerekből, kozmetikai készítményekből  az elfogyasztott mű ételekből.

És ugyanúgy keletkeznek a méreganyagok “használat” közben is, mert maguk a sejtek is termelik azt  működésük során.

Ettől a rengeteg méreganyagtól próbál a szervezet elsősorban úgy megszabadulni, hogy szeretné kiüríteni azt. Amikor látja, hogy ez nem fog menni, akkor igyekszik ezeket biztonságosan távol tartani a fontos szervektől. Ezért elraktározza az ízületekben, a zsír- és kötőszövetben és más helyeken.

Ezt ekkor te kis úszógumiként, vagy narancsbőrként, esetleg székrekedésként érzékeled. Ami talán zavar, talán nem. És lehet egy vállrándítással elintézed “hát mindenki másnak is van ilyen. ” Mindaddig , amíg ez valamilyen betegség formájában üti fel a fejét. És amikor ez bekövetkezik, valószínűleg eszedbe sem jut -és az orvosodnak sem- hogy mindezt a mérgekre, vagy a méregtelenítés hiányára vezesd vissza.

A képen Dr. Hans-Heinrich Reckeweg látható

Malvin elmondta, hogy ő akkor értette ezt meg, amikor találkozott Dr. Hans-Heinrich Reckeweg nevével, és a Homotoxikológia tanával, ami a szervezet mérgeződést,  egy hat fokozatból álló folyamatként építi fel. És azt tanítja, hogy ha ez egyik fokozatban nem tudja a szervezet kezelni a mérgeket, akkor az a következő fokozatba lép. És egyre nehezebb lesz méregteleníteni, és egyre súlyosabb betegségek alakulhatnak ki emiatt.

Első szakasz

A kiválasztási fázis. Ilyenkor a méreganyagok  még maradéktalanul távoznak a szervezetből. Ez az egészséges anyagcserét és tökéletes kiválasztást jelenti. Ekkor még nincs szükség a természetes méregtelenítő folyamatok támogatására.

A második szakaszban a különböző lé-böjt és gyümölcskúrák rendszeres alkalmazására jól reagál szervezet.

Második szakasz

A reakciós fázis. Ilyenkor próbálja meg a szervezet a túl sok méreganyagot közömbösíteni. Ezt te rossz közérzet gyulladások, láz, fájdalmak,  és mindenféle bőrjelenség formájában tapasztalhatod meg. Ilyenkor még a különböző lé-böjt és gyümölcskúrák rendszeres alkalmazására jól reagál szervezet.  Vagyis innen még könnyen visszafordítható a folyamat.

Harmadik szakasz

Ha  nem méregtelenítesz rendszeresen, akkor innen következik a lerakódási fázis. Ebben a szakaszban a szervezet az semlegesített toxinokat megpróbálja elraktározni a kötőszövetben. Ezt érzékeled súlytöbbletként, a narancsbőrként, székrekedésként.  Kialakulhat  visszér,  ödémák,  köszvény, ciszták,  mióma,  és még sorolhatnám tovább.  Ez gyakorlatilag az elsavasodás kezdete. Legkésőbb itt van módod az  az életed  részévé  tenni a rendszeres méregtelenítő kúrákat.  Azonban itt már érdemes olyan táplálék-kiegészítőket is segítségül hívni, melyek hatékonyan támogatják ezt.

És itt egy fontos határvonal húzódik, mondta Malvin. Legalább is Dr. Reckeweg szerint. A következő szakaszokban  ugyanis megkezdődik a mérgező anyagcseretermékek sejtbe hatolása. Ez   megnehezíti a kiürítésüket. Ezt a határvonalat nevezi ő  biológiai vágásnak.

Negyedik szakasz

A méregnek a  sejtbe hatolása. Ez egy “néma kór”, ugyanis a szervezet a legritkább esetben ad vészjelzést. Persze kisebb jelek azért mutatkoznak, hiszen ilyenkor már kismértékben sérül a sejtszerkezet, és az immunrendszer sem működik tökéletesen. Ezt visszatérő, szinte állandósult fáradtságként, idegkimerültségként, allergiaként, asztmaként érzékeled. De jelentkezhet migrén, gyomorfekély és különböző keringési zavarok formájában is. És azt jelenti neked, hogy most már tényleg komolyan kell venned a méregtelenítő kúrát.

Ötödik szakasz

A degenerációs fázis. Akkor beszélünk erről, ha hosszú ideje tartó vagy nagyon erős mérgek miatt ismételt, visszafordult mérgezés alakul ki, amely elfajuláshoz vezet. Ide tartozik a reuma, az érelmeszesedés, a cukorbaj, a szívinfarktus, a májzsugorodás, a szklerózis multiplex, a tuberkulózis, a kóros soványság és még számtalan betegség. Ez pont az utolsó. Nincs több haladék.  A méregtelenítés és az életmódváltás létkérdés.

Hatodik szakasz

Dr. Reckeweg szerint az utolsó szakasz a rosszindulatú daganat képződése. Ezen a ponton a folyamat legtöbbször már nem visszafordítható.  A méregtelenítésnek még ilyenkor is van létjogosultsága. De ekkor már csak  az életminőség javítása, és a folyamat lassítása. miatt.  Az életmódváltás azonban itt is kiemelt fontosságú.

Mire idáig értünk a beszélgetésben, az idő jócskán elrepült. Így megbeszéltük Malvinnal, hogy a hogyan-t és a mivel-t, legközelebb beszéljük meg.

Remélem velünk tartasz akkor is.

Tudományosabban, bővebben a témáról itt olvashatsz. A képekre kattintva eljutsz azok forrásához.

Lúgosíts lucernával, igyál folyékony klorofillt

Adós vagyok egy ígérettel, mégpedig azzal, hogy leírom, miért is ajánlottam Annuskának a folyékony klorofillt lúgosításra. Álljon itt, ahogyan neki is elmondtam.

Ma arról írok a naplómba, miért is ajánlottam egyik kedves vásárlómnak a folyékony klorofillt

Hogy miért is fontos a lúgosítás, mi utalhat arra, hogy szükséged lehet rá, azt a linkre kattintva tudod felidézni.  Arról is kapsz információt, hogy milyen ételeket jobb kerülni, és miket előnyben részesíteni, hogy ne savasodjon a szervezeted. De van ez a remek termék, a Liquid Chlorophyll, ami nagyon sokat tud neked ebben segíteni. Sőt. Sokkal többet tesz ennél.

Liquid Chlorophyll, magyarul  folyékony klorofill, ami igazából lucernalé, mentával megbolondítva. A lucerna természetes forrása a klorofillnak, ezért ebből a növényből vonták ki. De mi is az a klorofill? Az a színezőanyag, amitől a növények a zöld színüket kapják a fotoszintézis során. (Fotoszintézis, amikor a napfény energiájából szerves vegyületet állítanak elő a növények.)

A képen egy zöldellő lucernamező látszik, mert ebből készül a folyékony klorofill

Mitől különleges a folyékony klorofill?

A zöld levelek nagy mennyiségű ásványi anyagot, vitamint, enzimet juttatnak a szervezetedbe, teljesen természetes módon. Jól felszívódó növényi fehérjéket tartalmaznak. Az összes élethez szükséges aminosav megtalálható bennük. Nem csoda hát, hogy technikai értelemben igaz nem számít vita­minnak, mégis ma már széles körben elfogadott nézet, hogy a klorofill fontos része az optimális táplálkozásnak.

Miért lehet hasznos akár számodra is klorofillt fogyasztani?

 • Erőteljes természetes méregtelenítő anyag.
 • Antibakteriális hatású.
 • A klorofill a szervezetben valóságos belső dezodorként működik. Enyhíti, esetleg megszünteti az emésztőszervi vagy húgyúti rendellenességek miatt keletkező kellemetlen test­szagot, illetve a vizelet és a széklet szagát.
 • “Vérképző”, segíti a vörösvértestek képződését.
 • Immunerősítő.
 • Sejtépítő, sejtregeneráló, vagyis fiatalító hatású.
 • Erős antioxidáns.

A lucernából készült folyékony klorofill egy finom, és hatékony lúgosító ital

A klorofill lúgosít is. Erősen.

Azok is előszeretettel fogyasztják, akik nem tudják a lúgosító étrendet teljesen beiktatni az életükbe. Vagy méregteleníteni szeretnének.

Miért érdemes külsőleg is alkalmazni a folyékony klorofillt?

Annuskának azt is javasoltam, hogy ne igya meg mindet, hagyjon az üveg alján egy keveset, mert külsőleg is nagyon hasznos lehet. Gyorsítja a sebek, sérülések és fekélyek gyógyulását, a sérült bőr regenerálódását.

És még egy fontos jó tanács. Lehetőleg reggel kell meginni. Mert hihetetlenül élénkít. Ami reggel igen praktikus, este annál bosszantóbb. De ha te is szereted a mentolos dolgokat, akkor velem együtt elveszett ember vagy, amikor be kell tartani az előírt menyiséget.

Ez ajánlott

Az ízletes folyékony klorofill >>Liquid Chlorophyll

A  lucernaléről szóló cikkhez itt találtam információt.

Savasodás ellen

Annuska a kisváros új lakója savasodás ellen keres megoldást

Ma nagyon izgalmas dolog történt.

A csengő megszólása után egy ismeretlen arcot pillantottam meg. Egy fiatal, kedves, szerény hölgy arcát, aki kicsit tétován közeledett a pulthoz. Megkönnyítendő helyzetét, gyorsan elébe siettem, és már nyújtottam is a kezem, hogy bemutatkozzunk. Ez a jelenet persze, – bár ritkaságszámba megy  ebben a csendes kisvárosban az ismeretlen arc – még önmagában nem nevezhető érdekesnek. De Annuska -így hívják az ifjú hölgyet – következő mondatától a lélegzetem is elállt egy pillanatra. “Aurél javasolta, hogy keressem fel önt a problémámmal.

Aurél???? Hogy? Miként? Hisz Annuska létezéséről eddig a percig nem is tudtam.

És rögtön bevillant az említett ifjú úr legutóbbi furcsa viselkedése. Ezernyi kérdésem lett volna Annuskához, Aurélhoz, de igyekeztem összeszedni magam, és boltos kisasszony szerepembe visszatérni. Remélem ez a kedves lány semmit nem vett észre az egészből.

Mi az amiben segíteni tudok” -kérdeztem. Kiderült, hogy Annuska savasodás ellen keres megoldást.

Miután úgy vettem észre, nem szívesen mesélne a tüneteiről, nekem az idegennek, én kezdtem el beszélni erről a sokakat érintő gondról. Hátha információim alapján el tudja dönteni,tényleg fennáll e ez nála is?

Minden szervezet működéséhez szükség van egy ideális egyensúlyra, ami az ember esetében az optimális pH-értéket is jelenti. Ha  ez felborul, akkor a szervezet fokozottan érzékennyé válik a betegségekre. A savak kiválasztását a szervezet a nyirokrendszerben végzi, majd a vizelettel távoznak a méreganyagok. Ha felborul az egyensúly, az káoszhoz vezet, és megnyitja az utat a betegségekhez. A gyakran a  betegségek és rossz közérzet hátterében álló savasodás ellen tenni kell. Ugyanis a test kizárólag akkor válik sebezhetővé a kórokozók által, amikor elsavasodott – az egészségesen lúgos kémhatású egyensúlyban a kórokozók nem tudnak megtelepedni. Továbbá, a savak okozzák is a betegségeket.

Röviden, a jó egészség feltétele, hogy a testünk sav-bázis egyensúlya megfelelő legyen.

Egy régi, fekete fehér kép. Nagyon vidám hangulat árad róla.Egy apáca és két kisfiú lejt önfeledt táncot. Ők biztosan egészségesek, nincsenek elsavasodva.

“Mikor kell a savasodás ellen tenni“- tettem fel a költői kérdést Annuskának.

Indokolatlan fáradtság esetén.

A fáradtság valószínűleg az elsavasodott test egyik legfőbb tünete és panasza. A savas testközegben termelődő méreganyagok lecsökkentik a fehérjék és az ásványi anyagok felszívódását, aminek következtében meggyengül a test képessége arra, hogy enzimeket és hormonokat termeljen. Ez akadályozza a sejtek újratermelődését, és az energiatermelés egyéb szükséges összetevőit. Ennek eredménye a fáradtság, a csökkent állóképesség, az izomtömeg növelésére való képtelenség és általános legyengültség.

Túlsúlynál.

Védekező manőverként a szervezet zsírsejteket termel, hogy azok elszállítsák a savakat a létfontosságú szervektől, ezzel próbálva megvédeni őket.  A zsír valójában  a test válasza egy veszélyesen túlsavasodott állapotra. A megoldást a lúgosítás jelentheti.

Kóros soványság fennállásakor.

A másik végletet a túlsavasodott testben elszaporodó élesztő- és egyéb gombák jelentik, melyek a te tápanyagaidon
élősködnek, és lecsökkenthetik az általad elfogyasztott minden tápanyag felszívódását. Ez sok embernél azt okozza, hogy kórosan lesoványodik, ami semmivel sem egészségesebb, mint a túlsúlyosság. Fehérje nélkül a tested nem tudja megújítani a szöveteket, nem tud enzimeket, hormonokat, és még több száz olyan anyagot termelni, amelyek szükségesek a sejtek energiájához és a szervek működéséhez. Ennek eredménye fáradtság, betegségek és testsúlyváltozások.

Allergia esetében.

Az elsavasodott, oxigéntől megfosztott testben lévő méreganyagok nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, amit gyakran az allergia tüneteiként észlelsz.

Candidánál.

A Candida egy latin elnevezés, egy élesztőgomba neve, amely az emberi testben él, de igazából egy gombafajta. Az élesztő-, penész- és egyéb gombák gyakorlatilag mindenhol ott vannak. A Candida például rendszerint az emésztőcsatornában található. Valójában meghalnánk nélküle. Ezzel együtt könnyen előfordul, hogy drasztikusan túlszaporodik, olyan tünetek széles sorát okozva ezzel, amelyek lehetnek bosszantóak vagy  krónikusak.

Természetesen arra is adtam tanácsot, milyen étrenddel lehet az elsavasodás ellen tenni. Mit tehet szervezete lúgosítása érdekében.

Vintage kép. Egy konyhában négy nő veszi körül a konyhaasztalt. Vidámak, mosolygósak. Egyikük egy könyvet tart, másikuk kever valami ételt. A harmadik hölgy láthatóan tanácsot ad, a negyedik csak figyeli az eseményeket. Lehet pont a lúgosító étlekről beszélgetnek.

Meg kell próbálni  minél kevesebb vörös húst enni. Jó választás  inkább a szárnyasok, illetve a minél több hal. Ezek soványabb, könnyű húsok, amikből hozzájut szervezet a szükséges fehérjemennyiséghez, azonban nem terheli fölöslegesen zsírral. Érdemes  minél több salátát,  zöldségeket és a gyümölcsöket fogyasztani, ezekben van a legtöbb tápanyag, amire szükség van: vitaminok, nyomelemek, flavonoidok. Vannak a gyümölcsök közt is olyanok, melyek savasítanak inkább, de egy egészséges szervezetre nem jelentenek veszélyt.

A  legjobb a finom, puha fehér kenyérről is lemondani, vagy kevesebbe enni. Élesztőmentes lenne az igazi, de legalábbis teljes kiőrlésűre kellene átállni.  A cukrot, cukros üdítőket is jobb elfelejteni. Minél több vízre van a szervezetnek szüksége. Természetesen szénsavmentes, semleges, vagy lúgos kémhatású vízre.

Főzni semmiképen sem ajánlott  állati zsiradékkal, a legjobb választás az extra szűz olívaolaj.  A megfelelő mennyiségű telítetlen zsírsav bevitele ugyanis különösen fontos.  Egészségünket nagyban meghatározza az omega-6 és omega-3 zsírsav aránya. Ezért kell mindenképpen rengeteg halat enni, mert ez a legfőbb omega-3-forrás. Míg a növényi eredetű omega-6-ból könnyű elégséges mennyiséget bevinni a szervezetbe, addig tengertelen kis hazánkban a halételek népszerűtlensége miatt omega-3-ból általában kevesebbet fogyasztunk.

Nem csak az ételeknek van azonban savtermelő hatása.  Savasodás ellen erősen ajánlott kerülni az alkoholt és a dohányzást, de a mértéktelen kávéivás is könnyen elsavasít.

És végül ajánlottam Annuskának a boltban kapható “lucernalé”-t. De hogy ezt pontosan miért is tettem, csak legközelebb írom le. Így is nagyon hosszúra sikeredett ez a naplóbejegyzés.

És mennem is kell, hogy kiderítsem, mi a helyzet Auréllal?
Az elsavasodás problémájáról itt, és itt olvastam.

A finom zöld lötty

Ki gondolta volna, hogy egy elég gyanúsan kinéző zöld lötty miatt fogom minden reggel boldogan kinyitni a a frizsider ajtaját?

Eleinte este is boldogan nyitogattam, és kortyolgattam (Hol volt már ekkor a kávéskanál?!  Sokkal praktikusabb evőkanálba önteni-és abba több is fér. ) de erről azért elég hamar le kellett szokni.

A zöld löttyről nagyon sok jót olvastam

Azt tudtam, hogy kiválóan alkalmas a légzőszervek, a bőr, a máj, az epe, az emésztőrendszer, a vizeletkiválasztó rendszer és a nyirokrendszer tisztítására, tehát a lekötött salakanyagok kiürítésére.  Ezért is választottam, hisz a méregtelenítés volt a cél. 

Még az is rémlett, hogy a zöld lötty nagyon szépen lúgosítja a szervezetet.

Indikátorpapírral már néhány óra alatt jelentős változást mérhetünk vissza a vizeletből. Ez utóbbit nem tettem meg, mert Eger egyik gyógyszertárában sem kaptam indikátorpapírt, pedig szívesen ellenőriztem volna ezt az állítást. Bár ezt inkább csak a “móka” kedvéért, mert teljesen biztos vagyok a lúgosításban, mert érdekes dolgokat tapasztaltam magamon.

Valahogy átalakult az ízlésvilágom. Ez nem egy igazán magyar mondat, de nem tudom jobban megfogalmazni.  Előtte azért néha néha megettem egy hamburgert a McDonalds-ban, azóta rá sem bírok nézni. Nem kívánom az édességet, két kocka csokoládénál több nem esik jól. Pedig Gombóc Artúr nagy példakép volt régen. Ugyanakkor minden nap gyümölcsöt kívánok, ami valljuk be, eddig nem volt jellemző.

Zöld (lötty), kontra fekete (kávé).

Életfilozófia, szenvedély, hobbi.

Aki ismer az tudja, hogy a kávéivás nálam életfilozófia, szenvedély hobbi. És a zöld lötty ebbe is belepiszkált. Már a kávé sem esik olyan jól. Eleinte hiába nem kívántam, ittam, mert igényeltem a ceremóniát, de olyan rossz lett a gyomrom tőle, hogy ma már sokkal kevesebbet iszom. Ennek a szervezetem biztosan örül, hisz a kávé köztudottan nagy ellensége a lúgosításnak.

Szóval összességében nagyon boldog voltam a választással, a klorofill rögtön a kedvencem  lett. De volt egy érdekes egybeesés, ami pár napig nem is tűnt fel.

A forgolódással, sok ébrenléttel töltött éjszakák. Soha nem voltam egy híres alvó, de ez még nekem is túlzás volt.  Az első pár napban nem kötöttem össze a dolgokat, de aztán csak elgondolkoztam, mi lehet az ok? Se telihold, se késői vacsora, se stressz….

Elolvastam újra a terméktájékoztatót, amiben az áll, hogy a  lucernát évszázadok óta alkalmazzák a világ minden táján, mint általános roboráló és élénkítő szert.

Az élénkítés szó ütötte meg a fülem, és az esti kortyolgatásról szépen leszoktam. Inkább reggel iszom többet, és élvezem azt, hogy kávé nélkül is sokkal frissebb vagyok.

A fentiek kizárólag az én tapasztalatomat, véleményemet tükrözik. Te ettől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.