A te szervezeted melyik szakaszban van?

Radogna Edit

Malvinnal ismét a méregtelenítő kúrák fontosságáról beszélgettünk

Ismered azt a vicces felsorolást, aminek az a címe, hogy “Miért jó férfinak lenni?” Az egyik pont a sok közül így szól: “Időt és pénzt takarítok meg azzal, hogy háromhetente, nagy tételben mosogatok.”

Ez jutott eszembe a minap, amikor Malvinnal a takarításról kezdtünk el beszélgetni. Így húsvéthoz közeledve ez sok családban aktuális. Mert általános szokás szerint húsvét előtt “illik” A Nagy Tavaszi Nagytakarítást megejteni.  Karácsony előtt meg a télit. És közben persze takarítunk hetente minimum egyszer, hogy a nagytakarítások közti időszakban is tisztaságban éljünk.

Ne csak a külső környezeted takarítása legyen fontos

De saját magunk takarításával, vagyis a méregtelenítéssel mostohábban bánunk, mint a fenti vicc szerinti férfi. Nem hogy háromhetente, de van aki évekig sem.

Erre miért figyelnek olyan kevesen, tette fel a szinte költőinek nevezhető kérdést Malvin. Az már korábban is kiderült, hogy ez neki mennyire fontos. De őszintén szólva a kérdésre a választ nem tudom. Csak egyetértek vele a méregtelenítés fontosságában.

Nekem még soha nem jutott eszembe, de tetszett, amikor a párhuzamot az otthonunk és a szervezetünk “elkoszolódása” közt tovább vitte. Hisz ahol élünk, te is, én is, egyrészt azért lesz piszkos, mert használjuk, másrészt azért mert nem egy légüres térben van. Hanem érintkezik a külső környezettel, és például piszkos lesz az ablak az esőtől, vagy amikor szellőztetsz, a friss levegővel együtt a  por is bemegy.

Mérgezed magad a kipufogó gázokkal, a füsttel.

Képzeld el a szervezetedet is úgy, mint a lakásodat. Az ugyanúgy kapcsolatban van a külső környezettel. Belélegzed  a kipufogó gázokat, a füstöt. Mérgek jutnak bele a klórozott vízből, a tisztítószerekből, kozmetikai készítményekből  az elfogyasztott mű ételekből.

És ugyanúgy keletkeznek a méreganyagok “használat” közben is, mert maguk a sejtek is termelik azt  működésük során.

Ettől a rengeteg méreganyagtól próbál a szervezet elsősorban úgy megszabadulni, hogy szeretné kiüríteni azt. Amikor látja, hogy ez nem fog menni, akkor igyekszik ezeket biztonságosan távol tartani a fontos szervektől. Ezért elraktározza az ízületekben, a zsír- és kötőszövetben és más helyeken.

Ezt ekkor te kis úszógumiként, vagy narancsbőrként, esetleg székrekedésként érzékeled. Ami talán zavar, talán nem. És lehet egy vállrándítással elintézed “hát mindenki másnak is van ilyen. ” Mindaddig , amíg ez valamilyen betegség formájában üti fel a fejét. És amikor ez bekövetkezik, valószínűleg eszedbe sem jut -és az orvosodnak sem- hogy mindezt a mérgekre, vagy a méregtelenítés hiányára vezesd vissza.

A képen Dr. Hans-Heinrich Reckeweg látható

Malvin elmondta, hogy ő akkor értette ezt meg, amikor találkozott Dr. Hans-Heinrich Reckeweg nevével, és a Homotoxikológia tanával, ami a szervezet mérgeződést,  egy hat fokozatból álló folyamatként építi fel. És azt tanítja, hogy ha ez egyik fokozatban nem tudja a szervezet kezelni a mérgeket, akkor az a következő fokozatba lép. És egyre nehezebb lesz méregteleníteni, és egyre súlyosabb betegségek alakulhatnak ki emiatt.

Első szakasz

A kiválasztási fázis. Ilyenkor a méreganyagok  még maradéktalanul távoznak a szervezetből. Ez az egészséges anyagcserét és tökéletes kiválasztást jelenti. Ekkor még nincs szükség a természetes méregtelenítő folyamatok támogatására.

A második szakaszban a különböző lé-böjt és gyümölcskúrák rendszeres alkalmazására jól reagál szervezet.

Második szakasz

A reakciós fázis. Ilyenkor próbálja meg a szervezet a túl sok méreganyagot közömbösíteni. Ezt te rossz közérzet gyulladások, láz, fájdalmak,  és mindenféle bőrjelenség formájában tapasztalhatod meg. Ilyenkor még a különböző lé-böjt és gyümölcskúrák rendszeres alkalmazására jól reagál szervezet.  Vagyis innen még könnyen visszafordítható a folyamat.

Harmadik szakasz

Ha  nem méregtelenítesz rendszeresen, akkor innen következik a lerakódási fázis. Ebben a szakaszban a szervezet az semlegesített toxinokat megpróbálja elraktározni a kötőszövetben. Ezt érzékeled súlytöbbletként, a narancsbőrként, székrekedésként.  Kialakulhat  visszér,  ödémák,  köszvény, ciszták,  mióma,  és még sorolhatnám tovább.  Ez gyakorlatilag az elsavasodás kezdete. Legkésőbb itt van módod az  az életed  részévé  tenni a rendszeres méregtelenítő kúrákat.  Azonban itt már érdemes olyan táplálék-kiegészítőket is segítségül hívni, melyek hatékonyan támogatják ezt.

És itt egy fontos határvonal húzódik, mondta Malvin. Legalább is Dr. Reckeweg szerint. A következő szakaszokban  ugyanis megkezdődik a mérgező anyagcseretermékek sejtbe hatolása. Ez   megnehezíti a kiürítésüket. Ezt a határvonalat nevezi ő  biológiai vágásnak.

Negyedik szakasz

A méregnek a  sejtbe hatolása. Ez egy “néma kór”, ugyanis a szervezet a legritkább esetben ad vészjelzést. Persze kisebb jelek azért mutatkoznak, hiszen ilyenkor már kismértékben sérül a sejtszerkezet, és az immunrendszer sem működik tökéletesen. Ezt visszatérő, szinte állandósult fáradtságként, idegkimerültségként, allergiaként, asztmaként érzékeled. De jelentkezhet migrén, gyomorfekély és különböző keringési zavarok formájában is. És azt jelenti neked, hogy most már tényleg komolyan kell venned a méregtelenítő kúrát.

Ötödik szakasz

A degenerációs fázis. Akkor beszélünk erről, ha hosszú ideje tartó vagy nagyon erős mérgek miatt ismételt, visszafordult mérgezés alakul ki, amely elfajuláshoz vezet. Ide tartozik a reuma, az érelmeszesedés, a cukorbaj, a szívinfarktus, a májzsugorodás, a szklerózis multiplex, a tuberkulózis, a kóros soványság és még számtalan betegség. Ez pont az utolsó. Nincs több haladék.  A méregtelenítés és az életmódváltás létkérdés.

Hatodik szakasz

Dr. Reckeweg szerint az utolsó szakasz a rosszindulatú daganat képződése. Ezen a ponton a folyamat legtöbbször már nem visszafordítható.  A méregtelenítésnek még ilyenkor is van létjogosultsága. De ekkor már csak  az életminőség javítása, és a folyamat lassítása. miatt.  Az életmódváltás azonban itt is kiemelt fontosságú.

Mire idáig értünk a beszélgetésben, az idő jócskán elrepült. Így megbeszéltük Malvinnal, hogy a hogyan-t és a mivel-t, legközelebb beszéljük meg.

Remélem velünk tartasz akkor is.

Tudományosabban, bővebben a témáról itt olvashatsz. A képekre kattintva eljutsz azok forrásához.

Szerző:

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url