Őszi méregtelenítés

A csendes, bágyadt nyári délutánoknak egy pillanat alatt végük szakadt. Igaz a mai sokkal melegebb volt, mint jó néhány előtte, de a csendet kisöpörte az utcából az izgatott gyerekzsibongás.

Tehát  ma egy új időszak kezdődött az életünkben. És ezt még talán az is nyomatékosítja, hogy hétfő is van, új hónap, és új évszak is kezdődött ezen a napon.

Most még teljes pompáját kínálja a szeptember az őszi méregtelenítés is megoldható az idény gyümölcseivel

 Miért  szükséges az őszi méregtelenítés?

Tavaszi tisztítókúra

Táborozni voltam. Bükkszentkereszten. A pici faluban a Bükkben, mely talán Szabó Gyuri bácsiról a füvesemberről, és a gyógyító köveiről a legismertebb.  Én most a természetgyógyász tanfolyam részeként szervezett életmódtábor miatt utaztam ide, ahol gyakorló gyógyítók mutatták meg ennek a gyönyörű hivatásnak egy-egy szeletét.

A tavaszi tisztítókúra fontosságáról szinte mindenki beszélt.

Bükkszentkereszten is sok szó esett a tavaszi tisztítókúráról.

Megélt tapasztalatokkal, gyakorlati és elméleti tudással.   Hallottunk az ajurvédáról, szóba került a magyar népi gyógyászat, a hagyományos kínai orvoslás, a gyógynövények…a tisztítókúra, mint az egészség fontos alappillére, a  gyógyulási folyamat első lépése mindegyikben fontos szerephez jut.

Az ajurvéda valamennyi ma fellelhető gyógyítási rendszer alapja.

Mai gyakorló orvosai 5 évig  a nyugati orvoslást tanulják, majd 3 évig az ajurvédikust. Átfogót rendszerét, orvoslásának emberképét lehetetlen egy bejegyzésben összefoglalni. Csak a pancsakarmát említem, amivel minden kezelés kezdődik, ami egy alapos tisztítókúra. Részei: hashajtás, beöntés, terápiás hányás, izzasztás és inhalálás.

Ez a tisztítókúra első hallásra eléggé drasztikusnak tűnik, és pontosan ezért hoztam szóba.  Hogy lásd, ilyen is van. És még sokféle lehetőség a szervezeted tisztítására. Tisztító teák, méregtelenítő cseppek, tisztító készítmények. Az a fontos, hogy te is megtaláld ezen a színes palettán, amit jónak érzel, amit úgy tudsz beiktatni a mindennapjaidba, hogy nem fölösleges teherként éled meg.

A bolt kínálatából 3 terméket mutatok, amivel a tavaszi tisztítókúrád kevésbé drasztikusan végezheted el.

3 termék a tavaszi tisztítókúrádhoz, hogy ne csak a lakásod ragyogjon

Szervezetünkben a méregtelenítés egyik fontos szerve a májunk. Ám, mint a porszívó zsákjának, neki is szüksége van néha a tisztulásra, hogy méregtelenítő funkcióját maradéktalanul el tudja látni. Mert ha túl van terhelve, hosszú távon méreganyagok kerülhetnek a vérrel és nyirokrendszerrel a szövetekbe. Ettől gyengül az immunrendszer, allergiák, bőrbetegségek, gombafertőzések (pl. candida), szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, daganatos betegségek stb. is kialakulhatnak.

Májad tisztítására a máriatövist tartalmazó Liver Aid egy kiváló alternatíva.  Évente kétszer 1-1 doboz ajánlott belőle.

A tisztítókúra másik fontos eleme az élelmi rostok (korpa, cellulóz, hemicellulóz, lignin, pektin, gumiszerű és nyálkaanyagok), melyek két csoportot alkotnak:

 • A vízben oldódó rostok javítják a szénhidrát- és zsíranyagcserét, csökkentik a vér cukor- és koleszterinszintjét, mérséklik az étvágyat, ami fogyókúra esetén igen fontos előnyt jelent.
 • A vízben nem oldódó rostok fokozzák a bélmozgást.

 Rostbevitelként a tavaszi  tisztítókúrádban  a mexikói nopál kaktusz, a Nopalin  lehet segítségedre.

A harmadik termék a   keleti reflexológia alapelvei szerint működik.  E szerint  főként a talpon található specifikus reflexpontok és idegek kezelése jótékony hatással lehet a szervezet más részeire.

A Detox Patch a láb stimulálásával, éjszaka, alvás közben segíti a méreganyagok eltávozását. Összetevői kíméletesen, mégis hatékonyan tisztítják szervezetedet a szennyeződésektől.

A tavasz az újjászületés, megújulás évszaka. Rendrakás és takarítás. Ezekre testi, és lelki szinten is szükséged van. A testi takarítás, a tavaszi tisztítókúra egyik lehetőségét akartam ennek a 3 terméknek a bemutatásával megmutatni neked.

Ez ajánlott

6 + 1 tisztítószer a szervezetednek

Scrapbook technikával készült kép. A háttér nagyon vidám, kék-zöld barna csíkos a háttér. Ez középtályon meg van törve egy vízszintes szélesebb csíkkal, ami szürke. De ebből igazán sok nem is látszik, mert itt van a fekete fehér fénykép, ami Malvint ábrázolja. A kép alatt van egy kör alakú csipke, egy régi paír, amire rá van írva Malvin neve. A kép bal alsó sarka 3 színes gombbal van díszítve.

Ahogy arra számítottam is, Malvin nem hagyta, hogy beszélgetésünk a méregtelenítésről sokáig lezáratlan maradjon. Így pár nap elteltével újra megjelent a boltban. És ahogy más nőket látok csillogó szemmel süteményrecepteket cserélni, mi úgy osztottuk meg egymással kedvenc méregtelenítő módszereinket.

A  méregtelenítésre egyikünk se úgy gondol, mint a felelőtlen életvitel minden “bűnét” egy csapásra eltakarító varázslatra.  Mindketten próbálunk odafigyelni, hogy minél kevesebb méreganyag jusson a szervezetünkbe, és mindketten sok vizet iszunk, hogy a szervezetünknek segítsünk minden nap megszabadulni attól, ami nem odavaló. E mellett, én szívesen szaunázok, ha van rá lehetőségem és évente kétszer beiktatok egy méregtelenítő kúrát is. Hol ilyet, hol olyat.

Mint legutóbb már írtam, tisztában vagyok vele, hogy a méregtelenítés nem mindenkinek ekkora szívügye.  Úgy gondolom, azoknak nem, akik még soha nem próbálták semmilyen formáját. És így nem ismerik azt a fokozatosan jelentkező egyre jobb közérzetet, amit a méregtelenítés  követ.

Testünk képes a megtisztulásra, különösen, ha ebben a segítünk neki.

Megbeszéltük már azt is, hogy a testünkbe került méreganyagok egy része az anyagcsere folyamatok során távozik a szervezetünkből.  A méreganyagok kiválasztásában nagy szerepet játszanak a veséink, a májunk, a tüdőnk, a beleink és a bőrünk is.

A képen egy finn szauna belseje látható.

Abban azonban, hogy öntisztító szerveink maradéktalanul el tudják látni feladatukat, nagyon gyakran segítségre szorulnak.

 • A bőr a szauna segítségével.
 • A vesék a megnövelt folyadékbevitellel.
 • A máj a táplálékok megvonásával.
 • A  belek rostpótlással és az emésztés serkentésével.
 • A tüdő pedig a friss levegőn végzett testmozgással méregteleníthető a legegyszerűbben.

Malvin szerint a  legfontosabb,és talán legegyszerűbb, hogy időről-időre beiktatunk olyan csökkentett terhelésű napokat, amikor lényegesen kevesebb méreganyagot juttatunk a szervezetünkbe.

Erre nagyon alkalmasak a gyümölcs-, tisztítótea- vagy léböjt kúrák. Ezek célja kettős.  Csökkenteni a  méreganyag bevitelt. Fokozni a  folyadékbevitelt. Ezzel segítenek a testünknek az öntisztulásban.

Nagytakarítás, kétszer egy évben.

Attól függően, hogy mennyire vagy elsalakosodva, rövidebb vagy hosszabb tisztító kúrákat is végezhetsz. De fontos, hogy évente legalább kétszer, ősszel és tavasszal végezz valamilyent.  Persze ha úgy érzed, méregteleníthetsz  gyakrabban is. Ízlésed és egészségi állapotodnak megfelelően.

Tisztító kúra, léböjt kúra

Mint azt talán sejted is már, Malvin legkedveltebb méregtelenítési módszere a léböjt, amelyet végezhetsz gyümölcslevekkel, teákkal és tiszta vízzel is. A léböjt kúra célja, hogy a megnövelt folyadékbevitellel feloldja a lerakódott méreganyagokat és kimossa őket a szervezetből.

Ha gyümölcs/zöldséglevekkel szeretnéd kiegészíteni a méregtelenítést, a legjobbak természetesen a friss alapanyagokból, házilag készített levek.

Célszerű olyat fogyasztani, amelyek nem növelik meg a gyomorsavszintet, és így az étvágyat sem.

 •  zellerlé
 • céklalé
 • almalé
 • őszi- és sárgabaracklé
 • ananászlé

De kiváló méregtelenítő ital a zöld tea és a friss vagy szárított csalánlevélből főzött tea is.

A helyesen végzett böjt a legtöbb szervi megbetegedésnél terápiás sikert hoz. Ennek oka, hogy a megtisztult szervezetben jobbak a regenerációs folyamatok és a gyógyászati céllal bejuttatott orvosságok vagy táplálék-kiegészítők is hatékonyabban tudnak felszívódni.

A léböjt során előfordulhat fejfájás, hasmenés, vagy bőrkiütés, de ezek a tünetek együtt járhatnak a méreganyagok távozásával. Ilyenkor nagyon fontos, hogy abba ne hagyd a kúrát. Igyál még több folyadékot, ezáltal a kellemetlen tünetektől hamarabb szabadulsz.

 Léböjtkúra kellékei vannak a képen, és a végeredmény. Gyümölcsök, víz, és lapos has.

Van azonban olyan méregtelenítési terület, melyre a léböjtkúráknál több kell, vetettem fel.

A méreganyagok mintegy 70 százaléka élelmiszereink által jut a szervezetünkbe. Táplálékaink manapság töméntelen tartósítószert, adalék, színező, és állományjavító anyagot tartalmaznak. Az, ha állandóan kimerültnek, fáradtnak, netalán ingerlékenynek érzed magad, gyakran vagy beteg, emellett fizikai és szellemi teljesítményed is sokat romlott az utóbbi időben, egyértelműen arra utal, hogy tested túlterhelt.

Az emésztőrendszerben felhalmozódott salakanyagok bizonyos része ballasztanyag hiányában, egy kiadós léböjt alatt sem tud kiürülni.  A vastagbélben pangó salakanyagok újra felszívódásával farkába harapó kígyóként folyamatosan vissza mérgezzük saját magunkat. Egyes nézetek szerint ez a vissza mérgezés az alapja sok megbetegedésnek. Ráadásul ezek a lerakódások megakadályozzák az értékes tápanyagok optimális felszívódását is. Ezáltal  még kevesebb vitamin és ásványi anyag tud hasznosulni a szervezetünkben.

A belekben pangó salakanyagok eltávolítására a növényi rostok, mint ballasztanyagok kínálnak kíméletes megoldást.

Ilyen különleges növényi rostanyag, a mexikói fügekaktusz, amely megfelelő folyadékbevitellel mindenkinek  segítséget nyújthat a belek megtisztítására.

A képen a nopal fügekatusz, és a belőle készült Nopalin, méregtelenítő tabletta van.

És ha már így közbeszóltam, megmutattam Malvinnak az én kedvencemet, ami a mindennapi élősködőktől tisztít meg.

Talán nem is gondolnád, hogy olyan mindennaposnak nevezhető tünetek, mint a fejfájás, migrén, krónikus fáradtság okai lehetnek akár a szervezetben megbúvó élősködők, gombák, paraziták, vírusok és kártékony baktériumok vagy férgek is. Az általuk termelt méreganyagok több szervben is megjelenhetnek, aminek következményeként a legváltozatosabb rendellenességek és betegségek jelenhetnek meg. Ilyenek a kimerültség, álmatlanság, fejfájás, emésztési problémák, puffadás, bélhurut, gyakori hányinger, hányás, allergia, ízületi gyulladás, a férfiaknál gyakran előforduló prosztatagyulladás.

Lehet felmerül benned a kérdés, mint ahogy bennem is felmerült: ” hogyan kerülnek  paraziták  a szervezetünkbe?” Azóta már tudom. Könnyen és szinte állandóan. A telefon billentyűiről, a bevásárló kosárról, a pénzről, az ajtókról, amit kinyitsz nap közben és egy egy kedves kis háziállat megsimogatásával is. (és kézmosásra nincs mindig lehetőség)

Miután a felsorolt tünetek közül  többel is volt szerencsém találkozni, még évekkel ezelőtt, még a vitaminbolt előtt, kipróbáltam  ParaProtexet.

Tanúsíthatom, hogy a  szervezet megtisztítása az élősködőktől szintén az általános állapot javulását, az energia megnövekedését eredményezi.

Eredendően immunrendszerünk képes védekezni a betolakodókkal szemben. Ha azonban nem működik megfelelően, nincs rendben a bélflóránk, máris ideális gazdaegyeddé válunk a számukra.

Jó hír hogy a  paraziták és a férgek nem kedvelik a tiszta szervezetet, ezért oly mértékű tisztaságot kell teremteni, ami lehetetlenné teszi  a túlélésüket. Ebben a segít  a megfelelő táplálkozás, a kiegyensúlyozott anyagcsere.  Fontos a bélflóra helyreállítása. Valamint olyan gyógynövények bevetése, amelyek speciális segítséget jelentenek a paraziták megsemmisítésében.

A képen egy gyógynövénymozsár van, tele gyógynövényekkel, mellette egy ParaProtex doboza, a tisztítókúrához.

A mikroorganizmusok elszaporodásának a szervezet elsavasodása is lehet az oka.

A mai táplálkozási szokások miatt rengetegen szenvednek ennek tüneteitől. Ez is visszavezethető a  helytelen táplálkozásra. Hiába lúgosítanak egyes élelmiszereink, sajnálatos módon majdnem minden, a szokásos értelemben vett “finom falat”, savasítja testünket. A savak csak akkor károsak, ha túl sok marad vissza belőlük. Ilyenkor a test a felesleget a táplálékokból származó bázisokkal próbálja meg semlegesíteni. Ha nem táplálkozunk megfelelően, akkor a szervezet nem kapja meg a szükséges mennyiségű bázisokat. Ezek hiányában pedig az ásványi anyag készletek kifosztásával köti meg a felesleges savakat, és elraktározza a kötőszövetben. Ez évek alatt több kilónyi ásványi anyagokkal megkötött méreganyagot jelenthetnek.

Miért gond a szervezetnek a savas közeg?

Mert a  szervezetben található mikroorganizmusok, vírusok, baktériumok és gombák savas környezetben szaporodásnak indulnak, és anyagcseretermékeikkel még savasabb környezetet teremtenek. Megoldást a bázikus táplálkozás, és a régről maradt sav-raktárak felszámolása jelenti. Erre kiválóan alkalmas a lucernából kivont klorofill, amely tökéletesen tisztítja a légzőszerveket, a bőrt, a májat, az epét, az emésztőrendszert, a vizeletkiválasztó rendszert és a nyirokrendszert is. Kellemes mentolos íze miatt, sokan nagyon szeretik.

A képen egy zöldellő lucernamező van, és a Klorofill, vagyis a lucernalé üvege.

A méregtelenítő algák fontosságát Malvin hozta szóba.

Az alga, kiemelkedően magas szerves jódtartalma miatt, az utóbbi években keresett cikk lett a nagyvárosokban. Ennek az az egyszerű oka, hogy a jód nem csak nukleáris szennyezés esetén, hanem a szmog káros hatásai ellen is védelmet nyújt.

A szmog és a kipufogógázok belélegzésével a szervezetbe került ólom, kadmium és egyéb nehézfémek, vagy az amalgám fogtömésekből kioldódó higany számos egészségügyi probléma forrásai.

Mivel a szervezet ezeket nagyon nehezen tudja csak kiüríteni, jobb híján felhalmozza őket a különböző szövetekben. És talán nem fogsz már meglepődni, ha azt mondom, az évek múlásával pedig látszólag minden ok nélkül mindenféle betegséget formájában üthetik fel a fejüket.

Erre a problémára nyújtanak természetes megoldást az algák. Anyagcserére gyakorolt kedvező hatásuk többek között az, hogy segítik a szervezetből a nehézfémek és egyéb méreganyagok kiürülését. Ezzel pedig igen gyorsan és jól érzékelhető közérzet javulást okoznak. Algákat találsz kapszula formájában is, és finom juiceként is.

A képen a háttérben algák, előtérben az alga juice, és az alga tabletta látható. Hogy megtisztulj a nehézfémektől

Szelíd méregtelenítés.

“És mi történik azokkal, akik tudják, hogy szervezetüknek nagy szüksége lenne a méregtelenítésre, de valamilyen egészségügyi probléma, betegség miatt nem tudnak lé-böjt kúrákat tartani?”  Tette fel a kérdést Malvin.

A kérdés jogosságát az adja, hogy a komolyabb méregtelenítő kúrák során  újra felszabadulnak a lekötött méreganyagok, és az érzékenyebb szervezetet ez túlságosan megterhelheti. Ez  főleg a nagyon fiatal gyermekeket és az idősebb beteg embereket érinti. De a szoptató kismamáknak is tilos az intenzív méregtelenítés, mert a felszabaduló méreganyagok bekerülhetnek az anyatejbe is.

Kevésbé intenzív, de hatékony segítséget a méregtelenítő tapaszok jelenthetnek.

A Távol-Keleten kifejlesztett talp-tapaszok az akupresszúrás pontokon keresztül kivonják, majd magukba szívják a lerakódott méreganyagokat.

Detox Patch, méregtelenítő tapasz, a szelíd méregtelenítés

Összefoglalva, vagyis a + 1

Bármelyik méregtelenítő kúrát választod is, nagyon fontos tudni, hogy a méreganyagok csak az ásványi anyagokhoz kötődve tudnak kiürülni a szervezetből.

Ezért lényeges, hogy már a kúra alatt figyelj a fokozott ásványi anyag bevitelre. Erre a legjobb megoldást a komplex, kelát kötésű készítmények nyújtják, melyek a nyomelemeket és ásványi anyagokat optimális arányban tartalmazzák.

A beszélgetés után úgy éreztem, sikerült egymásnak kedvet csinálnunk újfajta méregtelenítő kúrák kipróbáláshoz. Te hogyan szoktad a szervezeted megtisztítani? És melyik az a módszer, amihez esetleg most kaptál kedvet?

Ezt ajánlott.

Nopalin a belekben pangó salakanyagok eltávolítására

Paraprotex, mikroorganizmusok ellen.

Ac-Zymes, a bélflóra egyensúlyának helyreállításáért.

Lucernalé a savraktárak felszámolásáért.

Spirulina Chlorella Plus – algakapszula a nehézfémek kitakarításához.

Ocean 21, algakomplex aloe verával.

Detox Patch, méregtelenítő tapasz.

Power Mins, komplex ásványi anyag készítmény

Az illusztrációhoz felhasznált képek származási helye a pinterest.com

A te szervezeted melyik szakaszban van?

Malvinnal ismét a méregtelenítő kúrák fontosságáról beszélgettünk

Ismered azt a vicces felsorolást, aminek az a címe, hogy “Miért jó férfinak lenni?” Az egyik pont a sok közül így szól: “Időt és pénzt takarítok meg azzal, hogy háromhetente, nagy tételben mosogatok.”

Ez jutott eszembe a minap, amikor Malvinnal a takarításról kezdtünk el beszélgetni. Így húsvéthoz közeledve ez sok családban aktuális. Mert általános szokás szerint húsvét előtt “illik” A Nagy Tavaszi Nagytakarítást megejteni.  Karácsony előtt meg a télit. És közben persze takarítunk hetente minimum egyszer, hogy a nagytakarítások közti időszakban is tisztaságban éljünk.

Ne csak a külső környezeted takarítása legyen fontos

De saját magunk takarításával, vagyis a méregtelenítéssel mostohábban bánunk, mint a fenti vicc szerinti férfi. Nem hogy háromhetente, de van aki évekig sem.

Erre miért figyelnek olyan kevesen, tette fel a szinte költőinek nevezhető kérdést Malvin. Az már korábban is kiderült, hogy ez neki mennyire fontos. De őszintén szólva a kérdésre a választ nem tudom. Csak egyetértek vele a méregtelenítés fontosságában.

Nekem még soha nem jutott eszembe, de tetszett, amikor a párhuzamot az otthonunk és a szervezetünk “elkoszolódása” közt tovább vitte. Hisz ahol élünk, te is, én is, egyrészt azért lesz piszkos, mert használjuk, másrészt azért mert nem egy légüres térben van. Hanem érintkezik a külső környezettel, és például piszkos lesz az ablak az esőtől, vagy amikor szellőztetsz, a friss levegővel együtt a  por is bemegy.

Mérgezed magad a kipufogó gázokkal, a füsttel.

Képzeld el a szervezetedet is úgy, mint a lakásodat. Az ugyanúgy kapcsolatban van a külső környezettel. Belélegzed  a kipufogó gázokat, a füstöt. Mérgek jutnak bele a klórozott vízből, a tisztítószerekből, kozmetikai készítményekből  az elfogyasztott mű ételekből.

És ugyanúgy keletkeznek a méreganyagok “használat” közben is, mert maguk a sejtek is termelik azt  működésük során.

Ettől a rengeteg méreganyagtól próbál a szervezet elsősorban úgy megszabadulni, hogy szeretné kiüríteni azt. Amikor látja, hogy ez nem fog menni, akkor igyekszik ezeket biztonságosan távol tartani a fontos szervektől. Ezért elraktározza az ízületekben, a zsír- és kötőszövetben és más helyeken.

Ezt ekkor te kis úszógumiként, vagy narancsbőrként, esetleg székrekedésként érzékeled. Ami talán zavar, talán nem. És lehet egy vállrándítással elintézed “hát mindenki másnak is van ilyen. ” Mindaddig , amíg ez valamilyen betegség formájában üti fel a fejét. És amikor ez bekövetkezik, valószínűleg eszedbe sem jut -és az orvosodnak sem- hogy mindezt a mérgekre, vagy a méregtelenítés hiányára vezesd vissza.

A képen Dr. Hans-Heinrich Reckeweg látható

Malvin elmondta, hogy ő akkor értette ezt meg, amikor találkozott Dr. Hans-Heinrich Reckeweg nevével, és a Homotoxikológia tanával, ami a szervezet mérgeződést,  egy hat fokozatból álló folyamatként építi fel. És azt tanítja, hogy ha ez egyik fokozatban nem tudja a szervezet kezelni a mérgeket, akkor az a következő fokozatba lép. És egyre nehezebb lesz méregteleníteni, és egyre súlyosabb betegségek alakulhatnak ki emiatt.

Első szakasz

A kiválasztási fázis. Ilyenkor a méreganyagok  még maradéktalanul távoznak a szervezetből. Ez az egészséges anyagcserét és tökéletes kiválasztást jelenti. Ekkor még nincs szükség a természetes méregtelenítő folyamatok támogatására.

A második szakaszban a különböző lé-böjt és gyümölcskúrák rendszeres alkalmazására jól reagál szervezet.

Második szakasz

A reakciós fázis. Ilyenkor próbálja meg a szervezet a túl sok méreganyagot közömbösíteni. Ezt te rossz közérzet gyulladások, láz, fájdalmak,  és mindenféle bőrjelenség formájában tapasztalhatod meg. Ilyenkor még a különböző lé-böjt és gyümölcskúrák rendszeres alkalmazására jól reagál szervezet.  Vagyis innen még könnyen visszafordítható a folyamat.

Harmadik szakasz

Ha  nem méregtelenítesz rendszeresen, akkor innen következik a lerakódási fázis. Ebben a szakaszban a szervezet az semlegesített toxinokat megpróbálja elraktározni a kötőszövetben. Ezt érzékeled súlytöbbletként, a narancsbőrként, székrekedésként.  Kialakulhat  visszér,  ödémák,  köszvény, ciszták,  mióma,  és még sorolhatnám tovább.  Ez gyakorlatilag az elsavasodás kezdete. Legkésőbb itt van módod az  az életed  részévé  tenni a rendszeres méregtelenítő kúrákat.  Azonban itt már érdemes olyan táplálék-kiegészítőket is segítségül hívni, melyek hatékonyan támogatják ezt.

És itt egy fontos határvonal húzódik, mondta Malvin. Legalább is Dr. Reckeweg szerint. A következő szakaszokban  ugyanis megkezdődik a mérgező anyagcseretermékek sejtbe hatolása. Ez   megnehezíti a kiürítésüket. Ezt a határvonalat nevezi ő  biológiai vágásnak.

Negyedik szakasz

A méregnek a  sejtbe hatolása. Ez egy “néma kór”, ugyanis a szervezet a legritkább esetben ad vészjelzést. Persze kisebb jelek azért mutatkoznak, hiszen ilyenkor már kismértékben sérül a sejtszerkezet, és az immunrendszer sem működik tökéletesen. Ezt visszatérő, szinte állandósult fáradtságként, idegkimerültségként, allergiaként, asztmaként érzékeled. De jelentkezhet migrén, gyomorfekély és különböző keringési zavarok formájában is. És azt jelenti neked, hogy most már tényleg komolyan kell venned a méregtelenítő kúrát.

Ötödik szakasz

A degenerációs fázis. Akkor beszélünk erről, ha hosszú ideje tartó vagy nagyon erős mérgek miatt ismételt, visszafordult mérgezés alakul ki, amely elfajuláshoz vezet. Ide tartozik a reuma, az érelmeszesedés, a cukorbaj, a szívinfarktus, a májzsugorodás, a szklerózis multiplex, a tuberkulózis, a kóros soványság és még számtalan betegség. Ez pont az utolsó. Nincs több haladék.  A méregtelenítés és az életmódváltás létkérdés.

Hatodik szakasz

Dr. Reckeweg szerint az utolsó szakasz a rosszindulatú daganat képződése. Ezen a ponton a folyamat legtöbbször már nem visszafordítható.  A méregtelenítésnek még ilyenkor is van létjogosultsága. De ekkor már csak  az életminőség javítása, és a folyamat lassítása. miatt.  Az életmódváltás azonban itt is kiemelt fontosságú.

Mire idáig értünk a beszélgetésben, az idő jócskán elrepült. Így megbeszéltük Malvinnal, hogy a hogyan-t és a mivel-t, legközelebb beszéljük meg.

Remélem velünk tartasz akkor is.

Tudományosabban, bővebben a témáról itt olvashatsz. A képekre kattintva eljutsz azok forrásához.

Méregtelenítés tökmagolajjal

Scrapbook technikával készült kép. A háttér nagyon vidám, kék-zöld barna csíkos a háttér. Ez középtályon meg van törve egy vízszintes szélesebb csíkkal, ami szürke. De ebből igazán sok nem is látszik, mert itt van a fekete fehér fénykép, ami Malvint ábrázolja. A kép alatt van egy kör alakú csipke, egy régi paír, amire rá van írva Malvin neve. A kép bal alsó sarka 3 színes gombbal van díszítve.

Ma reggel még nem is sejtettem, hogy estére arra fogok vágyni, hogy tökmagolajat rághassak.

Malvint eddig nem említettem. Pedig rendszeres vásárlóm, de a zárkózottabb típusból. Soha nem beszélgettünk még, csak szigorúan a termékekről, amiket vásárolni szokott. Ma is ezen szokott módon indult a látogatása a boltban. És hogy miért lett a vége teljesen más? Mert feltettem egy kérdést, amitől egycsapásra elmúlt tartózkodása, és kipirult orcával mesélni kezdett. És amikor bezáródott mögötte a bolt ajtó, már tudtam, hogy egy értékes barátság kezdete ez a mai nap.

Malvin valami olyan terméket keresett ma nálam, amivel “fel tudja tölteni” a szervezetét, mindenféle értékes anyaggal, ezáltal erősíteni magát. “Most, hogy túl vagyok a méregtelenítésen, az újjáépítés következik” hangzott el a mondat. Erre kérdeztem én vissza, inkább udvariasságból mint kíváncsiságból, hogy mivel méregtelenített.

Tökmagolajjal” válaszolta. Majd rövid idő múlva következett a folytatás, ” olajat rágtam

 Hidegen sajtolt tökmagolaj

Az első gondolatom az volt, hogy valamit félreértettem. Mert ennek a két szónak együtt nincs értelme. És ez az értetlenség biztosan ki is ült az arcomra, mert Malvin megismételte. “olajrágás, nem hallottad még?”

Töredelmesen bevallottam, hogy még soha. És minden udvarias tartózkodást félretéve megkértem, hogy akkor most már mondjon el mindent.

Kiderült, hogy Malvin egy rendkívül nyitott nő, aki szenvedélyesen keresi az új módszereket, amivel még egészségesebben, természetesebben tud élni. És ami megtetszik neki, persze ki is próbálja. Így bukkant Gizellára, és az oldalára, ami a hidegen sajtolt olajokkal foglalkozik. És itt találkozott az olajrágással, ami egy kiváló lehetőség a méregtelenítésre.

Bevallom, ekkor már csüngtem Malvin szavain, aki láthatóan egyre jobban élvezte figyelmemet, és lelkesen mesélt tovább.

Az olajrágás Ázsiából származik, és roppant egyszerű tevékenység. Egy evőkanálnyi hidegen sajtolt tökmagolajat kell a szánkba venni, és ott “rágni” körülbelül 10 percig. A rágás azt jelenti, hogy forgatni, öblögetni kell, hogy érintkezzen a nyálkahártya minden kis négyzetcentiméterével.  Amíg ki nem fehéredik az olaj. És ekkor ki kell köpni. Lenyelni szigorúan tilos! Ezután alaposan ki kell öblíteni a szájat, megtisztítani a nyelvet, és fogat is kell mosni.

Az évek alatt összegyűlt házi receptek és /vagy megfelelő készítmények gyűjteménye ajándékba

Ez egy érdekes, mondhatni szokatlan dolog, hogy tökmagolajat forgatok a számban. De még mindig nem tudtam, hogy ennek mi köze van a méregtelenítéshez?

Az, hogy éjszaka méregtelenít a szervezetem, ismert volt előttem is. De abba soha nem gondoltam bele, hogy a  száj  nyálkahártyán választódnak ki bizonyos méreganyagok. Mint például az élelmiszerek adalékanyagai, a gyógyszermaradványok. Mivel ezek főleg zsírban oldódódnak, a fogmosás nem távolítja el őket. Hanem az étkezéssel szép lassan visszakerülnek a szervezetbe. Ezt a “méreg körforgást” lehet a tökmagolajjal megszüntetni. Mert az megtisztítja a nyálkahártyát.

Hidegen sajtolt tökmagolaj nagyon egészséges

Milyen pozitív hatásai lehetnek az olajrágásnak?

 1. csökkenti az ínygyulladást, megszünteti az ínyvérzést,
 2. a meglazult fogak, a fogágygyulladás megszűnése miatt, újra megszilárdulnak,
 3. elmulasztja a kellemetlen szájszagot,
 4. csillapítja a fogfájást,
 5. mérsékli az, alvási és koncentrációs zavarokat,
 6. sikerrel vethető be fejfájás, migrén esetén,
 7. kipróbálhatod premenstruációs szindrómánál,
 8. emésztőszervi bajok esetében,
 9. erősítheted vele az immunrendszered,
 10. enyhítheted a bőrpanaszodat,
 11. egy próbát megér krónikus ízületi problémák fennállásakor,
 12. allergia,
 13. szív- és keringési betegségek,
 14. cukorbetegség esetén.

Szerencsére én egészséges vagyok, egyik panasz sem gyötör, de ennek ellenére kedvet kaptam a méregtelenítésre. Vagyis az olajrágásra.

Be is szereztem egy üveg hidegen sajtolt tökmagolajat, és holnap kezdődik az olajrágás. Majd beszámolok persze a saját tapasztalataimról.

Az olajrágásról ebben a cikkben olvastam először. Malvin képének elkészítéséhez itt találtam segítséget.  A képek forrása: pinterest.com. Rájuk kattintva elérhető.