Méregtelenítés tökmagolajjal

Radogna Edit

Scrapbook technikával készült kép. A háttér nagyon vidám, kék-zöld barna csíkos a háttér. Ez középtályon meg van törve egy vízszintes szélesebb csíkkal, ami szürke. De ebből igazán sok nem is látszik, mert itt van a fekete fehér fénykép, ami Malvint ábrázolja. A kép alatt van egy kör alakú csipke, egy régi paír, amire rá van írva Malvin neve. A kép bal alsó sarka 3 színes gombbal van díszítve.

Ma reggel még nem is sejtettem, hogy estére arra fogok vágyni, hogy tökmagolajat rághassak.

Malvint eddig nem említettem. Pedig rendszeres vásárlóm, de a zárkózottabb típusból. Soha nem beszélgettünk még, csak szigorúan a termékekről, amiket vásárolni szokott. Ma is ezen szokott módon indult a látogatása a boltban. És hogy miért lett a vége teljesen más? Mert feltettem egy kérdést, amitől egycsapásra elmúlt tartózkodása, és kipirult orcával mesélni kezdett. És amikor bezáródott mögötte a bolt ajtó, már tudtam, hogy egy értékes barátság kezdete ez a mai nap.

Malvin valami olyan terméket keresett ma nálam, amivel “fel tudja tölteni” a szervezetét, mindenféle értékes anyaggal, ezáltal erősíteni magát. “Most, hogy túl vagyok a méregtelenítésen, az újjáépítés következik” hangzott el a mondat. Erre kérdeztem én vissza, inkább udvariasságból mint kíváncsiságból, hogy mivel méregtelenített.

Tökmagolajjal” válaszolta. Majd rövid idő múlva következett a folytatás, ” olajat rágtam

 Hidegen sajtolt tökmagolaj

Az első gondolatom az volt, hogy valamit félreértettem. Mert ennek a két szónak együtt nincs értelme. És ez az értetlenség biztosan ki is ült az arcomra, mert Malvin megismételte. “olajrágás, nem hallottad még?”

Töredelmesen bevallottam, hogy még soha. És minden udvarias tartózkodást félretéve megkértem, hogy akkor most már mondjon el mindent.

Kiderült, hogy Malvin egy rendkívül nyitott nő, aki szenvedélyesen keresi az új módszereket, amivel még egészségesebben, természetesebben tud élni. És ami megtetszik neki, persze ki is próbálja. Így bukkant Gizellára, és az oldalára, ami a hidegen sajtolt olajokkal foglalkozik. És itt találkozott az olajrágással, ami egy kiváló lehetőség a méregtelenítésre.

Bevallom, ekkor már csüngtem Malvin szavain, aki láthatóan egyre jobban élvezte figyelmemet, és lelkesen mesélt tovább.

Az olajrágás Ázsiából származik, és roppant egyszerű tevékenység. Egy evőkanálnyi hidegen sajtolt tökmagolajat kell a szánkba venni, és ott “rágni” körülbelül 10 percig. A rágás azt jelenti, hogy forgatni, öblögetni kell, hogy érintkezzen a nyálkahártya minden kis négyzetcentiméterével.  Amíg ki nem fehéredik az olaj. És ekkor ki kell köpni. Lenyelni szigorúan tilos! Ezután alaposan ki kell öblíteni a szájat, megtisztítani a nyelvet, és fogat is kell mosni.

Az évek alatt összegyűlt házi receptek és /vagy megfelelő készítmények gyűjteménye ajándékba

Ez egy érdekes, mondhatni szokatlan dolog, hogy tökmagolajat forgatok a számban. De még mindig nem tudtam, hogy ennek mi köze van a méregtelenítéshez?

Az, hogy éjszaka méregtelenít a szervezetem, ismert volt előttem is. De abba soha nem gondoltam bele, hogy a  száj  nyálkahártyán választódnak ki bizonyos méreganyagok. Mint például az élelmiszerek adalékanyagai, a gyógyszermaradványok. Mivel ezek főleg zsírban oldódódnak, a fogmosás nem távolítja el őket. Hanem az étkezéssel szép lassan visszakerülnek a szervezetbe. Ezt a “méreg körforgást” lehet a tökmagolajjal megszüntetni. Mert az megtisztítja a nyálkahártyát.

Hidegen sajtolt tökmagolaj nagyon egészséges

Milyen pozitív hatásai lehetnek az olajrágásnak?

 1. csökkenti az ínygyulladást, megszünteti az ínyvérzést,
 2. a meglazult fogak, a fogágygyulladás megszűnése miatt, újra megszilárdulnak,
 3. elmulasztja a kellemetlen szájszagot,
 4. csillapítja a fogfájást,
 5. mérsékli az, alvási és koncentrációs zavarokat,
 6. sikerrel vethető be fejfájás, migrén esetén,
 7. kipróbálhatod premenstruációs szindrómánál,
 8. emésztőszervi bajok esetében,
 9. erősítheted vele az immunrendszered,
 10. enyhítheted a bőrpanaszodat,
 11. egy próbát megér krónikus ízületi problémák fennállásakor,
 12. allergia,
 13. szív- és keringési betegségek,
 14. cukorbetegség esetén.

Szerencsére én egészséges vagyok, egyik panasz sem gyötör, de ennek ellenére kedvet kaptam a méregtelenítésre. Vagyis az olajrágásra.

Be is szereztem egy üveg hidegen sajtolt tökmagolajat, és holnap kezdődik az olajrágás. Majd beszámolok persze a saját tapasztalataimról.

Az olajrágásról ebben a cikkben olvastam először. Malvin képének elkészítéséhez itt találtam segítséget.  A képek forrása: pinterest.com. Rájuk kattintva elérhető.

Szerző:

hozzászólás

 1. cicamica
  2013. december 30. hétfő at 20:16

  mindig keresem azokat a lehetöségeket, amivel egészségesebb lehetek.66 éves vagyok, agyi keringési zavarok, néhány TIA is van a hátamögött. az emésztésem sem jo, epemütétem is volt.megprobálok vigyázni az étkezéssel.aludni, csak gyogyszerrel tudok.pajzsmirigyalulmüködésem miatt komoly depresszioban szenvedek idönként.
  az olajrágás, mint méregtelenenités igen tetszik.3 napig csináltam, szörnyü tejfehét trutyit köptem ki.utána ugy jártam el, ahogy javasolva lett.azonban a fejemben keringési zavarok igencsak felerösödtek, a lábaim szinte remegtek, gyengeség, szivdobogás érzés jött rám.lehet-e ez a méregtelenités jele….kérlek irj vissza, de válaszodig, nem rágok olajat .karitativ munkát végzek naponta, és kreativoskodok.szeretnék a fenti problémáktol megszabadulni.

  köszönöm a válaszodat elöre is.

  cicamica

  [Válasz]

  Radogna Edit szerint:

  Kedves Cicamica! Az, hogy ennyi testi nyavaja ellenére is mások javára tevékenykedsz igazán tiszteletreméltó és példaértékű. Sajnálom, hogy az olajrágás ilyen kellemetlen tüneteket okozott neked. Kérdésedet továbbítottam a https://www.gastrolaj.hu/ oldal szerzőjének, akitől én magam is először az olajrágásról hallottam. Válaszát meg fogom osztani veled.

  Sok erőt és egészséget kívánok neked a továbbiakban is. Edit

  [Válasz]

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url