Őszi méregtelenítés

Kategóriák:Méregtelenítés
Címkék:
Radogna Edit

A csendes, bágyadt nyári délutánoknak egy pillanat alatt végük szakadt. Igaz a mai sokkal melegebb volt, mint jó néhány előtte, de a csendet kisöpörte az utcából az izgatott gyerekzsibongás.

Tehát  ma egy új időszak kezdődött az életünkben. És ezt még talán az is nyomatékosítja, hogy hétfő is van, új hónap, és új évszak is kezdődött ezen a napon.

Most még teljes pompáját kínálja a szeptember az őszi méregtelenítés is megoldható az idény gyümölcseivel

 Miért  szükséges az őszi méregtelenítés?

Nem csak a gyerekeknek kell visszazökkenniük a “dolgos” hétköznapokba. És nem csak azoknak a felnőtteknek hozott változást a mai nap, akiknek kisiskolás gyermekük reggeli elindítása egy plusz stresszforrás a megszokott reggeli rutinba. A legtöbb munkahelyen is megkezdődik a hajrá, az éves mérleg múlik az utolsó negyedév teljesítményén. Vagyis nagyobb fizikai, szellemi teljesítményt várnak tőled.

A nyári szabadság is meghagyta “ujjlenyomatát”szervezeteden, hiába ettél  több friss gyümölcsöt, zöldséget is. Mert a baráti sörözések, a közös sütögetések, a késői vacsorák, a több gombóc fagyi, az eggyel több kávé a barátnőkkel is jellemezni szokta a nyarat. 

És az őszi méregtelenítéssel fel tudod készíteni magad a télre, hogy ellenállóbb légy mind a stresszel, mind a kórokozókkal szemben.

Őszi méregtelenítés a szezon gyümölcseivel

Az alma az egyik legkézenfekvőbb megoldás. Hiszen olcsó, ilyenkor még rendkívül zamatos, és bárhol hozzá lehet jutni. Mégse tévesszen meg egyszerűsége. Rostjai remekül tisztítanak. és a benne található petkin a felesleges  zsíroktól való megszabadulásban segít.

A körte a másik, rövidebb ideig elérhető finomság. Van többféle ízű is belőle, a kedvencedből egyél meg minden nap legalább egyet, amíg megteheted. Gyorsítja az emésztést, így segít a méregtelenítésben.

A szőlőt én csak pár éve szeretem. De azóta nagyon. Reggelente a piacon vadászom mindig a legszebb “piros szőlőre”, amit aztán vagy ebédre, vagy vacsorára, vagy csak “úgy” fogyasztok. A szőlő kiváló vértisztító, támogatja a vese működését.

Őszi méregtelenítés szőlővel

Igazi őszi méregtelenítésről csak akkor beszélhetünk, ha legalább 3 napra valamilyen kúrát iktatsz be, például a szőlőből. De ha úgy érzed ehhez most nincs elég kitartásod, erőd, akkor is tehetsz magadért.

Ha odafigyelsz arra, hogy kevesebb méreganyagot vigyél be, vagyis elkerüld a gyors éttermet, a félkész ételeket. Újra kevesebb kávét és/vagy sört iszol. De vizet annál többet, hiába nincs már tikkasztó kánikula. És a hidegebb reggelek és esték ellenére, és a sokszor borús idő dacára is minden nap kimész a friss levegőre. És sétálsz, kocogsz, biciklizel, vagy kirándulsz. És minden nap eszel a fentebb felsorolt gyümölcsökből. Akár fagyi és más édesség helyett is. Már akkor is tettél magadért.

Ne felejtsük el az őszi méregtelenítés kapcsán a zöldségeket sem

A padlizsánnak magas a rosttartalma, vízhajtó és elősegíti a zsíranyagcserét is.

Nem kimondottan az őszi méregtelenítéshez kapcsolódik, de leírom a legfinomabb padlizsánkrém receptjét, amit Hermina néni konyhájában tanultam meg. A különleges íz titka rögtön az első lépéseknél van.

A Detox Patch az őszi méregtelenítésben is segítségedre lehet-

Ugyanis e szerint a recept szerint a padlizsánt nem a sütőben, hanem fent a lángon, vaslapon kell megsütni. A lapot érdemes alufóliával bevonni, hogy a lé, ami kifolyik, az könnyen eltávolítható legyen majd. Forgatva kell lottyadásig  sütni, ami bizony jár egy kis égett szaggal is. De pont ez adja meg azt az egyedi füstöst ízt ennek a krémnek, amivel a sütőben készült változat nem rendelkezik.

Miután megsült, egy falapáttal kell meghámozni, és egy üveg tálban rostjaira törni.

Ízesítésképpen  2 padlizsánhoz 1 kk sót, 5 ek olajat, 1 kk ecetet és egy kis fej apróra vágott vöröshagymát ajánl a recept.  Ezeket kell botmixerrel jól összedolgozni.

A sütőtöknek most még nincs itt a szezonja, de ha őszi méregtelenítésről beszélünk nem lehet kihagyni a felsorolásból. Könnyen emészthető, rostdús. Kiválóan kiváltja az egészségtelen édességeket.

És ami a legfontosabb. Dacára a rövidebb nappaloknak, a sokszor napokig tartó szürkeségnek, a sok munkának és a stressznek….találj minden napban valami szépet. Mert a belső derű tesz a legellenállóbbá.

Szerző:

hozzászólás

 1. Benkő Béla
  2014. szeptember 3. szerda at 09:47

  Kedves Edit!
  Páromnak mikor a kissebik fiuval volt terhes kapott valami májbetegséget amitől zsirosodik a mája sokmindent nem tud enni mert felpuffad tőlle sokféle készitményt kipróbáltunk de nem segitettek semmit.Azt szeretném kérdezni hogy nem e tud valami jó megoldást erre a bajra?Válaszát előre köszönöm.
  Tisztelettel Benkő Béla

  [Válasz]

  Radogna Edit szerint:

  Kedves Béla!

  Köszönöm kérdését.
  A webvitaminboltban kapható, kimondottan máj regenerálásra ajánlott terméket, a Liver Aid-et ajánlom figyelmébe.

  [Válasz]

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url