Tavaszi tisztítókúra

Kategóriák:Méregtelenítés
Címkék:
Radogna Edit

Táborozni voltam. Bükkszentkereszten. A pici faluban a Bükkben, mely talán Szabó Gyuri bácsiról a füvesemberről, és a gyógyító köveiről a legismertebb.  Én most a természetgyógyász tanfolyam részeként szervezett életmódtábor miatt utaztam ide, ahol gyakorló gyógyítók mutatták meg ennek a gyönyörű hivatásnak egy-egy szeletét.

A tavaszi tisztítókúra fontosságáról szinte mindenki beszélt.

Bükkszentkereszten is sok szó esett a tavaszi tisztítókúráról.

Megélt tapasztalatokkal, gyakorlati és elméleti tudással.   Hallottunk az ajurvédáról, szóba került a magyar népi gyógyászat, a hagyományos kínai orvoslás, a gyógynövények…a tisztítókúra, mint az egészség fontos alappillére, a  gyógyulási folyamat első lépése mindegyikben fontos szerephez jut.

Az ajurvéda valamennyi ma fellelhető gyógyítási rendszer alapja.

Mai gyakorló orvosai 5 évig  a nyugati orvoslást tanulják, majd 3 évig az ajurvédikust. Átfogót rendszerét, orvoslásának emberképét lehetetlen egy bejegyzésben összefoglalni. Csak a pancsakarmát említem, amivel minden kezelés kezdődik, ami egy alapos tisztítókúra. Részei: hashajtás, beöntés, terápiás hányás, izzasztás és inhalálás.

Ez a tisztítókúra első hallásra eléggé drasztikusnak tűnik, és pontosan ezért hoztam szóba.  Hogy lásd, ilyen is van. És még sokféle lehetőség a szervezeted tisztítására. Tisztító teák, méregtelenítő cseppek, tisztító készítmények. Az a fontos, hogy te is megtaláld ezen a színes palettán, amit jónak érzel, amit úgy tudsz beiktatni a mindennapjaidba, hogy nem fölösleges teherként éled meg.

A bolt kínálatából 3 terméket mutatok, amivel a tavaszi tisztítókúrád kevésbé drasztikusan végezheted el.

3 termék a tavaszi tisztítókúrádhoz, hogy ne csak a lakásod ragyogjon

Szervezetünkben a méregtelenítés egyik fontos szerve a májunk. Ám, mint a porszívó zsákjának, neki is szüksége van néha a tisztulásra, hogy méregtelenítő funkcióját maradéktalanul el tudja látni. Mert ha túl van terhelve, hosszú távon méreganyagok kerülhetnek a vérrel és nyirokrendszerrel a szövetekbe. Ettől gyengül az immunrendszer, allergiák, bőrbetegségek, gombafertőzések (pl. candida), szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, daganatos betegségek stb. is kialakulhatnak.

Májad tisztítására a máriatövist tartalmazó Liver Aid egy kiváló alternatíva.  Évente kétszer 1-1 doboz ajánlott belőle.

A tisztítókúra másik fontos eleme az élelmi rostok (korpa, cellulóz, hemicellulóz, lignin, pektin, gumiszerű és nyálkaanyagok), melyek két csoportot alkotnak:

  • A vízben oldódó rostok javítják a szénhidrát- és zsíranyagcserét, csökkentik a vér cukor- és koleszterinszintjét, mérséklik az étvágyat, ami fogyókúra esetén igen fontos előnyt jelent.
  • A vízben nem oldódó rostok fokozzák a bélmozgást.

 Rostbevitelként a tavaszi  tisztítókúrádban  a mexikói nopál kaktusz, a Nopalin  lehet segítségedre.

A harmadik termék a   keleti reflexológia alapelvei szerint működik.  E szerint  főként a talpon található specifikus reflexpontok és idegek kezelése jótékony hatással lehet a szervezet más részeire.

A Detox Patch a láb stimulálásával, éjszaka, alvás közben segíti a méreganyagok eltávozását. Összetevői kíméletesen, mégis hatékonyan tisztítják szervezetedet a szennyeződésektől.

A tavasz az újjászületés, megújulás évszaka. Rendrakás és takarítás. Ezekre testi, és lelki szinten is szükséged van. A testi takarítás, a tavaszi tisztítókúra egyik lehetőségét akartam ennek a 3 terméknek a bemutatásával megmutatni neked.

Ez ajánlott

Szerző:

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url