Koleszterint csökkentő ételek

A koleszterint csökkentő ételek rendkívül fontosak a magas koleszterinszint elleni harcban, annál is inkább, mert bár rengeteg gyógyszer van, de azért én sokkal jobban hiszek a természetes módszerekben.

Úgyhogy arra gondoltam, kicsit megnézhetnénk, melyek azok az élelmiszerek, amik csökkentik a koleszterin szintjét, miközben (mint már megszokhattátok) ajánlok majd egy-két olyan terméket is, ami segíthet a kívánt cél elérésében.

Mindenekelőtt azonban gyorsan ismételjük át, mi mindent érdemes tudni a koleszterinről (természetesen csak röviden), mert ez segíthet megérteni, miért is fontos odafigyelned az étkezésedre.

Koleszterin csökkentés

A koleszterin csökkentés alapja nyilvánvalóan a megfelelő táplálkozás, valamint a testmozgás, tehát az egészséges életmód, ám emellett az sem árt, ha minderre természetes hatóanyagú termékekkel is rá tudunk segíteni.

Nyilván mindenki tisztában van azzal, hogy a gyógyszerek nem helyettesítik az egészséges táplálkozást és a sportolást, de ez fordítva is igaz. Mindennek azért van jelentősége, mert az érrendszeri betegségek, melyek egyik legfontosabb okozója a magas koleszterin, az egyik vezető halálokot jelentik a fejlett társadalmakban, így Magyarországon is.

Ebben a cikkben azt próbálom meg körüljárni, hogy miként oldható meg a koleszterin csökkentés, a táplálkozást most csak érintve, mert arról egy külön posztot tervezek a közeljövőben.

Koleszterin – hogyan vigyázz magadra?

A koleszterin és a vele kapcsolatos kérdések, problémák egyre gyakrabban kerülnek elő a hétköznapokban, ami nem is csoda, hiszen a magas koleszterinszint gyakorlatilag népbetegségnek számít.

Ugyanakkor meglepően sok tévképzet kering a koleszterin kapcsán, úgyhogy gondoltam, érdemes lenne ezeket eloszlatni kicsit, ezzel párhuzamosan pedig pár megfontolandó ötletet, tanácsot adni azoknak, akiket érdekel vagy érint a téma.

Ha már koleszterin, akkor szó kerül majd a szójalecitinről is, ami persze nem csodaszer, de nem rossz ötlet kipróbálni, és nem csak azoknak, akik már magas koleszterintől szenvednek.

Melyik a legjobb multivitamin gyerekeknek?

Melyik a legjobb multivitamin gyerekeknek? Ezt a kérdést rengetegen feltesszük a tél végén, tavasz elején, amikor az emberi szervezet már egyébként is belefáradt a télbe, a hidegbe, és nagyon vágyik a felfrissülésre, és természetesen a vitaminokra is.

Ilyenkor fokozottan ki vagyunk téve a fertőzésveszélynek, a különféle betegségeknek, érdemes tehát megtámogatnunk a szervezetünket. Különösen igaz ez a kicsikre, ezért érdemes kicsit végiggondolni, milyen multivitamin való a gyerekeknek.

Ebben próbálok most segíteni neked, természetesen nem csak általánosságban, hanem ahogyan azt megszokhattad tőlem, konkrét ajánlattal is.

Narancsbőr, a gyűlölt ellenség

Narancsbőr – már maga a szó is nők százezreinek okoz hideglelést, hiszen a latinul adiposis edematosa névre hallgató jelenség gyakorlatilag mindenkit utolér egyszer.

Ezzel együtt meg lehet próbálni legalább enyhíteni a tüneteket és felvenni vele a harcot, és bár teljes sikert senki sem ígérhet, természetesen én sem teszem, de azért érdemes kicsit megismerkedni a jelenséggel.

Az alábbiakban tehát erre vállalkozom, és bár szerencsés férfitársaimat sokkal kevésbé érinti, mint minket, nőket, de őket is arra bátorítom, olvassák el a posztot, mert sok érdekességet megtudhatnak belőle.