Narancsbőr, a gyűlölt ellenség

Narancsbőr – már maga a szó is nők százezreinek okoz hideglelést, hiszen a latinul adiposis edematosa névre hallgató jelenség gyakorlatilag mindenkit utolér egyszer.

Ezzel együtt meg lehet próbálni legalább enyhíteni a tüneteket és felvenni vele a harcot, és bár teljes sikert senki sem ígérhet, természetesen én sem teszem, de azért érdemes kicsit megismerkedni a jelenséggel.

Az alábbiakban tehát erre vállalkozom, és bár szerencsés férfitársaimat sokkal kevésbé érinti, mint minket, nőket, de őket is arra bátorítom, olvassák el a posztot, mert sok érdekességet megtudhatnak belőle.

Szépségápolási tippek, kicsit másképp

Ha szépségápolási tipp, akkor a legtöbb nő valamilyen csodakencére, vagy kezelésre gondol. Az egészségtudatosabbaknak eszükbe ötlik, hogy belülről is meg kell támogatni a szépséget, vagyis lehet, hogy a szépségápolási tipp egészséges ételreceptet takar.

Mióta Emerenciával beszélgettem erről, nekem más is eszembe jut erről.  Megtudtam, hogy régebben a nők szépségük megőrzése érdekében figyelembe vették a hold járást, és a szervezetük napi ritmusát.

Szépségápolási tippek, a bioritmusodat figyelembe véve

Ma, amikor az ébren töltött időszakunkról a legtöbb esetben a munka, a főnök, és a szükséges teendők döntenek sokkal nehezebb ezt a ritmust figyelembe venni, Sőt. Sok nő talán már annak is örül, ha jut magára egy kis ideje. Mégsem éreztem haszontalannak a szépségápolás bioritmusát veled is megosztani.

Házi hajpakolás

Télen a zord hideg, nyáron a forró napsütés teszi szárazabbá hajtincseid. És persze minden évszakban ott a hajszárító, ne adj isten hajvasaló. Nekem még azt is be kell látni, hogy a szappan sokkal jobban szárít mint a samponok.

Házi hajpakolás, vegyszermentesen a konyhából.

Hajpakolást házilag készíteni, és azzal kényeztetni magad, a korán kezdődő téli délutánok egyikén, egy mini wellness része is lehet. Mert ne felejtsd el, az egészséges életmód elengedhetetlen része a pihenés, saját magaddal törődés is.

Miből készülhet  házi hajpakolás?

A konyhádban található alapanyagokból.

  • Nyers tojás olívaolajjal.  Természetesen hidratál.
  • Ha tököt sütsz, gondolj a hajadra is, Remek  házi hajpakolást tudsz  belőle készíteni. Miután összepépesítetted keverj hozzá mézet is. Ezt a keveréket tedd legalább 15 percre a hajadra, fóliázd be, vagy használj zuhanysapkát, hogy egy törölközővel bebugyolálva melegen tarthasd.
  • Van otthon valaki, aki szereti a sört? Remek. Banán és sör keverékéből is varázsolhatsz hajpakolást. A sör köztudottan plusz volument ad. És öblítés után nem lesz kocsmaszagod.

Lehetne még sorolni tovább. Ha neked is van valamilyen bevált recepted, oszd meg  a hozzászólások közt., “házi hajpakolás” jeligére.

Egy kényeztető kádfürdő testednek lelkednek, és a hajadnak házi hajpakolás

Mi az a miniwellness?

Amikor minimum fél órára tiéd a fürdőszoba, és vár egy kád illatos víz. Ehhez használj olyan illóolajat, aminek az illata ellazít, örömmel tölt el. Kevés tejbe, vagy tejszínbe keverve szépen feloldódik, és nem csak az olajcseppeket fogod látni a víz felszínén úszni.

Hogyan töltsd azokat a perceket, amíg a házi hajpakolás a hajadat kényezteti?

Attól függ, mire van éppen szükséged?

  • Teljes ellazulásra vágysz? Gyújts pár mécsest, oltsd le a villanyt, csukd be a szemed, és élvezd az illatos, meleg vizet,
  • Nem tudod megállítani cikázó gondolataidat? Készíts magad mellé egy pohár bort, és iszogasd lassan fürdés közben.
  • Te is szeretsz kádban olvasni? Semmi akadálya. Csak egy kéztörlő kell a kezed ügyébe, hogy ne legyenek vizesek a könyvlapok.

Te is szoktál hideg-meleg váltózuhanyt venni?

  • Akkor mindenképpen hideg vízzel fejezd be ezt a kis rituálét. Sokkal frissebb leszel úgy.
  • Ha idegenkedsz a hideg víztől, ne rontsd el vele a kényeztetésedről szóló programot.

A házi hajpakolást és a kényeztető fürdőt mindenképpen egy olyan időpontra iktasd be, amikor már utána sincs semmi fontos dolgod. Folytasd a miniwellnesst valamivel, ami pihentet, feltölt.

+1 jó tanács

Ha van macskád, zárd be jól a fürdőszobaajtót. Az én Rozi cicám addig ügyeskedik mindig, hogy a kis mancsával kinyitja az ajtót, bejön, körülnézz, aztán ajtót nyitva hagyva távozik. Megszakítani a relaxációt, vagy épp az izgalmas olvasmányt, és kimászni a jó meleg vízből, egyáltalán nem kellemes.

Egészségedre.

Hajhullás elleni vitamin

Emmának hajhullásra kellett vitamin

Avagy év eleji, pozitív visszajelzés egy kedves vásárlótól. Főszerepben a hajhullás elleni vitamin.

Még októberben hozta el Annuska barátnőjét a boltba. Emma látogatóba érkezett hozzá, pár napra pihenni feltöltődni a mögötte álló testileg. lelkileg kimerítő időszak után. Aminek többek között az is lett az eredménye, hogy elkezdett vészesen hullani a haja. Így hozzám hajhullás elleni vitaminért érkeztek.

Sok férfinak is nehéz lelkileg feldolgozni, ha elkezd kopaszodni. De ha egy fiatal nőnek kezd el kopni egyik legfőbb ékessége, az már – már tragédia.  És Emma hajzuhatagát joggal nevezem ékességnek. Hullámos, gesztenyebarna hosszú tincsek, melyeken nem csak a férfiak felejtik sóvár pillantásukat. A nők is irigykedve nézik, és sóhajtoznak, vajon miért nem nekik adott a teremtő, ilyen hajkoronát.

Ott állt előttem ez a gyönyörű nő elkeseredve, és kérte, adjak neki hajhullás elleni vitamint.

Hangja, testtartása mind azt sugallta, hogy szinte a csodát várja tőlem.

Van a vitaminbolt polcán úgynevezett szépségvitamin, ami kimondottan bőrre, hajra és körömre ajánlott. De én nem ezért nyúltam, hanem a “rejtélyes hajhullás ellenni kombinációért”. Miért e furcsa név? Mert őszintén bevallva, nem tudom pontosan megmondani, miben is rejlik  a 2 termék hatásának titka. Az egyik  a Strong Bones Plus, ami csontritkulás megelőzésére alkalmazható, és a benne lévő D3 vitaminnak bizonyosan szerepe van a hajhullás elleni küzdelemben.  A másik a Ligetszépe olaj, melynek ajánlásában szerepel ugyan a szép haj megőrzése is, de önmagában alkalmazva nem volt még olyan átütő sikerem vele, mint a a másikkal kombinálva.

Még a bolt nyitásának hajnalán kértem egy orvostól, hogy ajánljon hajhullás ellen vitamint  nekem. És annyira kezdő voltam, hogy a “miért pont ezeket a termékeket” kérdést elmulasztottam neki feltenni. És miután ez a párosítás már többször bizonyított, azóta sem firtatom a titkát. Legutóbb éppen egy már erősebben kopaszodó férfinál értek el eredményt.

Hajhullás elleni vitamin kombináció

De most, amikor a pultra tettem a “hajhullás elleni vitamint” az az eset villant be, amikor a várva várt eredmény elmaradt. Ráadásul egy olyan vásárlómnál, aki nagyon közel áll hozzám, így a kudarc még inkább elkeserített. És most ez kissé elhomályosította a sok pozitív visszajelzést, talán az Emma szemében látható szomorú kétségbeesés miatt. Így bizony kisebb hittel adtam neki oda a hajhullás elleni termékeket…

Annuskánál már múlt év végén érdeklődtem, tud-e valamit Emmáról, de tegnap én magam értesültem első kézből az eredményről.

Emmától kaptam boldog levelet. Leírta, hogy gyönyörűen nő a haja, és a hajhullása is megállt.

Már ő maga is ajánlotta másnak ezt a “hajhullás elleni vitamint”.

Ehhez azt gondolom nincs mit többet hozzáfűzni. Egy egy ilyen pozitív visszajelzés semmi máshoz nem hasonlítható energiát, hitet tud adni a munkámhoz. Mert a termékek nem csodaszerek. Nincs olyan, ami mindenkinek pont ugyanúgy beválna. De vannak sok esetben, hasonlóan jó eredménnyel ható, jó termékek. Mint ez a hajhullás elleni vitamin kombináció is.

Ez ajánlott:

Ligetszépe olaj >> Evening Primrose Oil
Csonterősítő     >> Strong Bones Plus

Kép forrása <<

Külső, és belső praktikák, a szép, feszes bőrért

Szereted ha megdicsérnek?

Szereted, ha a kapott dicsért őszinte, és minden hátsó szándéktól, mentes?

Fontos a bőröd állapota, szépsége?

A képen egy scrapbook technikával készült fotó Emíliáról, ami bemutatja, milyen praktikákat alkalmaz , hogy szép bőre legyen.

Ha a fenti kérésekre a válaszod igen, akkor neked szólnak az alábbi bőrszépítő tippek.

A gyönyörű kora nyári vasárnapot Emíliával töltöttem az udvaron, a téglafalon sütkérező gyíkok, a fűben  szaladgáló rigók és a többi madár társaságában. Rozi és Füles az árnyékban szundikáltak.

Egyszer csak pirulva, de büszkén a következőt kezdte mesélni: ” Olyan bókot kaptam nemrégiben, amit csak neked köszönhetek“. Kérdően néztem rá, és biztattam, meséljen el mindent töviről – hegyire.

Legalább 3 éve nem voltam már masszíroztatni, de egyik nap úgy éreztem, valamivel kényeztetnem kell magam, és már tárcsáztam is a régi számot. Augusztina csodálatos asszony. Nála minden alkalom kész  újjászületés. A keze maga a csoda, és a halk zene a lelki kikapcsolódásban is segít. Ezért is volt meghökkentő, hogy most egyszer csak megszólalt. És kérdezett. “Mit csináltam a bőrömmel, hogy sokkal feszesebb és szebb mint évekkel ezelőtt?” Hidd el, az első pillanatban semmi nem jutott eszembe. Hiszen nem csinálok semmit. Aztán belém hasított, hogy az eltelt évek alatt jó pár szokásomon változtattam, és valószínű ő ezek eredményét látja. Így amikor véget ért a masszírozás, sorban elmondtam ezeket neki.

A legelső változás, aminek többek között a szebb bőrömet is köszönhetem, hogy végre elkezdtem több vizet inni. A napi pár pohárból szép lassan 2 liter víz lett. Így végre a bőrömhöz is jutott belőle elegendő. És mintha az apróbb ráncokból is eltűnt volna pár.  A víz tényleg elősegíti a bőr hidratálását. Az bársonyosabb, puhább, ruganyosabb, ránctalanabb lesz.


A második változás, szintén a vízhez köthető. Csak ez kívülről segített szebbé varázsolni a bőröm. Leszoktam a gyakori kádfürdőről, mert  éreztem, mennyire kiszárítja azt. Helyette zuhanyozni szoktam. Ráadásul alkalmazom a csodamódszert, a váltózuhanyt. Tudom, hogy velem együtt sok nő él ezzel a  praktikával, ami nem csoda. Érezhetően szebb, feszesebb lesz tőle a bőr. A vérkeringést is élénkíti, így reggelente a legjobb ébresztő. De egy fárasztó nap után is szinte új erőre kapok tőle.


A harmadik fontos változás, ami eszembe jut, szintén belsőleg tett a szebb bőrért. Ez nem más, mint a rendszeres, napi 1000 mg-os C-vitamin fogyasztás.  Mert vízben oldódó vitamin lévén – minden nap pótlásra szorul. A C-vitamin nagyon sok mindenért felelős.  Többek közt ösztönzi a kollagén termelődését. Sőt, a kollagénrostok megszilárdulását is segíti, amivel a bőr rugalmasságát növeli. Állítólag számos tanulmány bizonyítja, hogy a ráncok mélysége csökken, már pár hónap rendszeres C-vitaminban  fogyasztás után. Én ezt csak megerősíteni tudom.

És végül ismét egy külső, nem oly régi változtatás.  Lecseréltem a vegyszeres bőr és hajtisztítóimat natúr szappanra, és a bőrápolókat természetes vajakra. Már ezekkel kényeztetem a bőröm.

Ez az utolsó mondata barátnőmnek mindkettőnkben felidézte azt a szintén együtt töltött vasárnapot, amikor erről a felfedezéséről mesélt lelkesen.

Aztán a beszélgetés fonala abba az irányba kanyarodott el, hogy ezen a 4 dolgon kívül, hány külső, és belső praktika, szokás létezhet még, ami mind hozzátesz ahhoz, hogy a bőrünk üde, és feszes, vagyis szép legyen.

Segíts nekünk összegyűjteni még jó párat ezekből.