Külső, és belső praktikák, a szép, feszes bőrért

Kategóriák:Szépség
Címkék:
Radogna Edit

Szereted ha megdicsérnek?

Szereted, ha a kapott dicsért őszinte, és minden hátsó szándéktól, mentes?

Fontos a bőröd állapota, szépsége?

A képen egy scrapbook technikával készült fotó Emíliáról, ami bemutatja, milyen praktikákat alkalmaz , hogy szép bőre legyen.

Ha a fenti kérésekre a válaszod igen, akkor neked szólnak az alábbi bőrszépítő tippek.

A gyönyörű kora nyári vasárnapot Emíliával töltöttem az udvaron, a téglafalon sütkérező gyíkok, a fűben  szaladgáló rigók és a többi madár társaságában. Rozi és Füles az árnyékban szundikáltak.

Egyszer csak pirulva, de büszkén a következőt kezdte mesélni: ” Olyan bókot kaptam nemrégiben, amit csak neked köszönhetek“. Kérdően néztem rá, és biztattam, meséljen el mindent töviről – hegyire.

Legalább 3 éve nem voltam már masszíroztatni, de egyik nap úgy éreztem, valamivel kényeztetnem kell magam, és már tárcsáztam is a régi számot. Augusztina csodálatos asszony. Nála minden alkalom kész  újjászületés. A keze maga a csoda, és a halk zene a lelki kikapcsolódásban is segít. Ezért is volt meghökkentő, hogy most egyszer csak megszólalt. És kérdezett. “Mit csináltam a bőrömmel, hogy sokkal feszesebb és szebb mint évekkel ezelőtt?” Hidd el, az első pillanatban semmi nem jutott eszembe. Hiszen nem csinálok semmit. Aztán belém hasított, hogy az eltelt évek alatt jó pár szokásomon változtattam, és valószínű ő ezek eredményét látja. Így amikor véget ért a masszírozás, sorban elmondtam ezeket neki.

A legelső változás, aminek többek között a szebb bőrömet is köszönhetem, hogy végre elkezdtem több vizet inni. A napi pár pohárból szép lassan 2 liter víz lett. Így végre a bőrömhöz is jutott belőle elegendő. És mintha az apróbb ráncokból is eltűnt volna pár.  A víz tényleg elősegíti a bőr hidratálását. Az bársonyosabb, puhább, ruganyosabb, ránctalanabb lesz.


A második változás, szintén a vízhez köthető. Csak ez kívülről segített szebbé varázsolni a bőröm. Leszoktam a gyakori kádfürdőről, mert  éreztem, mennyire kiszárítja azt. Helyette zuhanyozni szoktam. Ráadásul alkalmazom a csodamódszert, a váltózuhanyt. Tudom, hogy velem együtt sok nő él ezzel a  praktikával, ami nem csoda. Érezhetően szebb, feszesebb lesz tőle a bőr. A vérkeringést is élénkíti, így reggelente a legjobb ébresztő. De egy fárasztó nap után is szinte új erőre kapok tőle.


A harmadik fontos változás, ami eszembe jut, szintén belsőleg tett a szebb bőrért. Ez nem más, mint a rendszeres, napi 1000 mg-os C-vitamin fogyasztás.  Mert vízben oldódó vitamin lévén – minden nap pótlásra szorul. A C-vitamin nagyon sok mindenért felelős.  Többek közt ösztönzi a kollagén termelődését. Sőt, a kollagénrostok megszilárdulását is segíti, amivel a bőr rugalmasságát növeli. Állítólag számos tanulmány bizonyítja, hogy a ráncok mélysége csökken, már pár hónap rendszeres C-vitaminban  fogyasztás után. Én ezt csak megerősíteni tudom.

És végül ismét egy külső, nem oly régi változtatás.  Lecseréltem a vegyszeres bőr és hajtisztítóimat natúr szappanra, és a bőrápolókat természetes vajakra. Már ezekkel kényeztetem a bőröm.

Ez az utolsó mondata barátnőmnek mindkettőnkben felidézte azt a szintén együtt töltött vasárnapot, amikor erről a felfedezéséről mesélt lelkesen.

Aztán a beszélgetés fonala abba az irányba kanyarodott el, hogy ezen a 4 dolgon kívül, hány külső, és belső praktika, szokás létezhet még, ami mind hozzátesz ahhoz, hogy a bőrünk üde, és feszes, vagyis szép legyen.

Segíts nekünk összegyűjteni még jó párat ezekből.

Szerző:

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url