Házi hajpakolás

Kategóriák:Szépség
Címkék:
Radogna Edit

Télen a zord hideg, nyáron a forró napsütés teszi szárazabbá hajtincseid. És persze minden évszakban ott a hajszárító, ne adj isten hajvasaló. Nekem még azt is be kell látni, hogy a szappan sokkal jobban szárít mint a samponok.

Házi hajpakolás, vegyszermentesen a konyhából.

Hajpakolást házilag készíteni, és azzal kényeztetni magad, a korán kezdődő téli délutánok egyikén, egy mini wellness része is lehet. Mert ne felejtsd el, az egészséges életmód elengedhetetlen része a pihenés, saját magaddal törődés is.

Miből készülhet  házi hajpakolás?

A konyhádban található alapanyagokból.

  • Nyers tojás olívaolajjal.  Természetesen hidratál.
  • Ha tököt sütsz, gondolj a hajadra is, Remek  házi hajpakolást tudsz  belőle készíteni. Miután összepépesítetted keverj hozzá mézet is. Ezt a keveréket tedd legalább 15 percre a hajadra, fóliázd be, vagy használj zuhanysapkát, hogy egy törölközővel bebugyolálva melegen tarthasd.
  • Van otthon valaki, aki szereti a sört? Remek. Banán és sör keverékéből is varázsolhatsz hajpakolást. A sör köztudottan plusz volument ad. És öblítés után nem lesz kocsmaszagod.

Lehetne még sorolni tovább. Ha neked is van valamilyen bevált recepted, oszd meg  a hozzászólások közt., “házi hajpakolás” jeligére.

Egy kényeztető kádfürdő testednek lelkednek, és a hajadnak házi hajpakolás

Mi az a miniwellness?

Amikor minimum fél órára tiéd a fürdőszoba, és vár egy kád illatos víz. Ehhez használj olyan illóolajat, aminek az illata ellazít, örömmel tölt el. Kevés tejbe, vagy tejszínbe keverve szépen feloldódik, és nem csak az olajcseppeket fogod látni a víz felszínén úszni.

Hogyan töltsd azokat a perceket, amíg a házi hajpakolás a hajadat kényezteti?

Attól függ, mire van éppen szükséged?

  • Teljes ellazulásra vágysz? Gyújts pár mécsest, oltsd le a villanyt, csukd be a szemed, és élvezd az illatos, meleg vizet,
  • Nem tudod megállítani cikázó gondolataidat? Készíts magad mellé egy pohár bort, és iszogasd lassan fürdés közben.
  • Te is szeretsz kádban olvasni? Semmi akadálya. Csak egy kéztörlő kell a kezed ügyébe, hogy ne legyenek vizesek a könyvlapok.

Te is szoktál hideg-meleg váltózuhanyt venni?

  • Akkor mindenképpen hideg vízzel fejezd be ezt a kis rituálét. Sokkal frissebb leszel úgy.
  • Ha idegenkedsz a hideg víztől, ne rontsd el vele a kényeztetésedről szóló programot.

A házi hajpakolást és a kényeztető fürdőt mindenképpen egy olyan időpontra iktasd be, amikor már utána sincs semmi fontos dolgod. Folytasd a miniwellnesst valamivel, ami pihentet, feltölt.

+1 jó tanács

Ha van macskád, zárd be jól a fürdőszobaajtót. Az én Rozi cicám addig ügyeskedik mindig, hogy a kis mancsával kinyitja az ajtót, bejön, körülnézz, aztán ajtót nyitva hagyva távozik. Megszakítani a relaxációt, vagy épp az izgalmas olvasmányt, és kimászni a jó meleg vízből, egyáltalán nem kellemes.

Egészségedre.

Szerző:

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url