Kívül is vegyszermentesen

Kategóriák:Szépség
Címkék:
Radogna Edit

Az Emíliával töltött, és  kitűnőre sikeredett, beszélgetős vasárnap délutánon, többek közt a szépségápolás is szóba került. Ebben gondolom semmi különöset nem találsz, ha két nő több órát együtt tölt, ez a téma elkerülhetetlen. Na de hogy a vegyszermentes szépségápolás volt a téma, az már egy kicsit különösebb.

Vegyszermentes szappanok, a tusfürdő és sampon helyett

Már régebben megfigyeltem, hogy azok az emberek, akik az egészségtudatos életmódjukat “belülről” kezdik el gyakorolni, előbb utóbb érzékenyen ügyelnek a “külső” dolgokra is. Magyarul, aki tudatosabban kezd el táplálkozni, odafigyel a naponta elfogyasztott folyadék mennyiségére, minőségére, elkezd mozogni, vitaminokat is szed, az szép lassan másban is változni fog. Elkezdi zavarni a tisztítószerekben, kozmetikumokban, testápolókban, krémekben lévő rengeteg káros anyag, és szép lassan, teljesen, vagy félig – áttér a vegyszermentes dolgokra.

Fürdőszoba, vegyszermentes arcápolók nélkül

Jó példa erre a saját fürdőszobám, ahol már egy ideje tusfürdő és sampon helyet szappant látsz, az  illatos krémcsodákat felváltották a természetes, vegyszermentes növényi vajak. Nem használok káros anyagokkal teli súrolószert, vízkőoldót…helyettük ecetet, szódabikarbónát és  környezetbarát termékeket.

Emília eleinte csak mosolygott a változások láttán. Mert persze nagy lelkesen elmeséltem már neki, hogy mennyivel szebbnek látom a bőröm, amióta kidobtam a régi arckrémemet, és makadámia vajat használok.  Szemránckrém helyett pedig sheavajat. Ő meg csak fintorgott, hogy ezeknek nincs is illatuk, és az állaguk is olyan furcsa. Nekem meg nem szokásom, hogy erőltessek dolgokat, így ez a téma nem igen került többé szóba kettőnk között.

Így most  alaposan meglepődtem, amikor elmesélte, hogy talált egy online áruházat, ahol ezeket a krémeket kiváló minőségben lehet beszerezni. Sőt! Emília még előadást is tartott nekem, hogy tulajdonképen miért kell vegyszermentes bőrápolókat használni.

Te is tudod, hogy a bőrünk a legnagyobb szervünk, muszáj védeni  a különböző környezeti hatásoktól, hidegtől, melegtől, napsütéstől. És persze a vegyszerektől is. Mert amint a bőrünkre kenünk bármit,  krémet, testápolót az pár percen belül felszívódik és a vérkeringésünkbe kerül. Ezért fontos, hogy milyen anyagokat kenünk a bőrünkre.

Nem szóltam én semmit, örültem, hogy jobban érzi magát, és hogy ilyen lelkes.

Sheavaj, ami számomra a vegyszermentes szemránckrém

Arcápolásra ott van például a  kókuszolaj, mangóvaj, avokádóolaj, és a sheavaj több változata.  Ezeket természetes úton állítják elő a növények magjából. Semmiféle adalékanyagot (tartósító, színezék, illatanyag) nem tartalmaznak. Ápolják táplálják a bőrt. Lehet, hogy az illatuk, mivel nincs bennük mesterséges illatanyag elsőre nem lesz vonzó, de lehet tenni hozzájuk pár csepp illóolajat. Így teljesen egyedi, illatos bőrápolónk lesz”

Ekkor már nem bírtam tovább szó nélkül. Megkérdeztem, hogy emlékszik-e még, amikor pár hónapja én mondtam neki hasonlókat?

Emília elpirult, de végül kivágta magát.

Te vitamin boltos kisasszony vagy, az ezzel kapcsolatos tanácsokat tőled hallgatom meg.  A vegyszermentes testápolásról meg a szappantündér a mesélt nekem nagyon meggyőzően.

Ekkor felálltam, szó nélkül kimentem a fürdőszobába, és behoztam a makadámia vajas tégelyem. Ahogy Emília meglátta olyan arcot vágott, hogy kitört belőlem a nevetés. Benne ekkor tudatosult, hogy  arról a termékről akar engem meggyőzni, amit több hónapja használok már.

Odalépett, megölelt, és azt mondta még. “Úgyis tudod, hogy ha te nem kezded el ezeket a természetes arcápolókat használni, és soha nem találom meg ezt a boltot

Ennek a mondatnak persze nem lehetett ellenállni, egymásra mosolyogtunk, és lelkesen megosztottuk tapasztalatainkat.  Igaz ő még csak pár hete tért át a természetes krémekre, szappanokra,  de ez a tény lelkesedését egyáltalán nem befolyásolta.

Szerző:

hozzászólás

 1. Szabó Zsolt
  2017. március 30. csütörtök at 17:43

  Örülök, hogy megtaláltam ezt a bejegyzést, nagyon tetszik, igazán jól összefoglalja a témát. A natúr szappanok használata nagyon jó hatással van a bőrre, éppen ezért alkottuk meg mi is a saját natúr szappanjainkat.
  Természetes összetevőkből készülnek, nem tartalmaznak tartósítószer és semmilyen más káros anyagot, ezért használóját egészséges bőrrel jutalmazza.

  Különböző illatok közül lehet választani, mint például körömvirág, levendula és még számtalan egyéb illat megtalálható nálunk.

  A továbbiakban sok sikert kívánunk és nagyon jó natúr szappanhasználatot!

  [Válasz]

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url