Szépségápolási tippek, kicsit másképp

Kategóriák:Szépség
Radogna Edit

Ha szépségápolási tipp, akkor a legtöbb nő valamilyen csodakencére, vagy kezelésre gondol. Az egészségtudatosabbaknak eszükbe ötlik, hogy belülről is meg kell támogatni a szépséget, vagyis lehet, hogy a szépségápolási tipp egészséges ételreceptet takar.

Mióta Emerenciával beszélgettem erről, nekem más is eszembe jut erről.  Megtudtam, hogy régebben a nők szépségük megőrzése érdekében figyelembe vették a hold járást, és a szervezetük napi ritmusát.

Szépségápolási tippek, a bioritmusodat figyelembe véve

Ma, amikor az ébren töltött időszakunkról a legtöbb esetben a munka, a főnök, és a szükséges teendők döntenek sokkal nehezebb ezt a ritmust figyelembe venni, Sőt. Sok nő talán már annak is örül, ha jut magára egy kis ideje. Mégsem éreztem haszontalannak a szépségápolás bioritmusát veled is megosztani.

Szépségápolási tippek délelőttre

4 óra

Lassan pirkad, a tested is nappali üzemmódba kapcsol. A cortisol mint egy akkumulátor feltölt az előtted álló napra. Közben bőröd ellenségét a sejttöredékeket enzimek segítségével elpusztítja.

6 óra

A cortisol folytatja körútját a szervezetedben, és ébresztőt rendel el. Ha felülbírálod őt, és visszaalszol, valószínűleg sokkal fáradtabban, gyűröttebben fogsz 1-2 óra múlva felkelni, mintha ebben az időszakban tennéd azt.

8 óra

Itt az ideje, hogy megtisztítsd bőröd az éjszaka termelődött salakanyagoktól, és bekrémezd bőrtípusodnak megfelelően. Fontos szépségápolási tanács, hogy a reggeli cigaretta a szép bőr gyilkosa.

Fontos szépségápolási tipp, hogy belülről is tápláld hajad, böröd, körmeid egészségét.

Szépségápolási tippek délutánra

13 óra

Teljesítményminimum, hisz álmosnak, fáradtnak érzed magad. És ez az időszak kedvez a ráncképződésnek. Most jól jön egy kis plusz oxigén. Szellőztess, menj a friss levegőre. És hidratáld belülről a bőröd, vagyis  a vízivásról se felejtkezz el.

14 óra

Itt egy újabb fontos szépségápolási tipp. Miután a fájdalomküszöb most a legmagasabb, ha teheted most menj el gyantáztatni, szemöldököt kiszedetni.

16 óra

Szervezeted ilyenkor képes a legnagyobb teljesítményre.  Ideális időszak a sportoláshoz.

17 óra

Bőröd már készülődik a regenerálódásra. Ideális időpont egy kozmetikai kezelésre. Bőröd finom, jól átereszti az ápoló anyagokat. Persze nem mehetsz minden nap kozmetikushoz, de szépségápolási tipp lehet, hogy ebben az időszakban tisztítsd meg bőröd a napi szennyeződésektől,  és kend be arcbőrödnek megfelelő krémmel.

Szépségápolási tipp arra nézve, mikor menj kozmetikushoz

Szépségápolási tippek estére

20 óra

Ne most állj a mérlegre. Az idegeskedéssel csak ártanál szépségednek. És ebben az időszakban mutatja a mérleg a legnagyobb számot. Ilyenkor vagy ugyanis a legnehezebb.

21 óra

Kezdődik a zsírraktározás. Bízom benne, hogy már több mint 2 órája semmit nem ettél.

22 óra

Nem csak szépségápolási, hanem egészségvédelmi tipp is. A nikotint már nem képes lebontani a szervezeted. Ne terheld fölösleges méreganyaggal.

24 óra

Ugye soha nem feküdnél le sminkben? Bőröd ilyenkor sokkal érzékenyebb. És ugye ebben az időpontban már alszol? A melatonin, amit a fiatalság hormonjának is neveznek, csak sötétben termelődik. Ne rövidítsd le a termelődésének idejét.

Kaptál hasznos ötletet, megfontolandó  szépségápolási tippet? Bízom benne. És hogy fogod is hasznosítani.

Szerző:

hozzászólás

 1. Gyuri
  2014. július 1. kedd at 20:12

  Ez ugyan nem nekünk szól, de mindig örömmel konstatáljuk, ha a lányok-asszonyok még szebbek lesznek. Hajrá, csak így tovább!
  Gyuri

  [Válasz]

  Radogna Edit szerint:

  Kedves Gyuri!

  Ez egy igazán kedves hozzáállás a szépségápolási tippekhez 🙂

  [Válasz]

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url