Oxigén csepp használata

Az oxigén csepp a webvitaminbolt legkeresettebb 3 terméke közt szerepel, mégis kevesen tudják, mennyi mindenre lehet használni.

Ez ellen hivatott ez a lista tenni. Akik rákeresnek, akik megvásárolják elsősorban az energiájuk fokozása, az egészségük megőrzése miatt teszik (mint azt ebben, és ebben a másik vásárlói véleményben is olvashatod). És ez rendjén is van így, hiszen ez az legfontosabb funkciója. Mint a mobiltelefonnak az, hogy telefonálni tudj vele. De botorság lenne kihagyni azt a sok más lehetőséget, amire még használni tudod. És ez ugyanígy igaz az oxigén csepp esetében is.


Az oxigéncsepp felhasználható külsőleg is számtalan módon

Rost tabletta van-e nálad?

Könyv és rost tabletta. E kettő biztosan van nálam, ha elutazom.

Talán a július az a hónap, amikor a legnagyobb a csend a kis boltomban. A legtöbben ilyenkor mennek nyaralni. Ki messzi, egzotikus tájakra, ki a szomszéd faluba, rokonokhoz. Egy a fontos. A környezetváltozás. Hogy legalább 7-10 nap valahol máshol teljen, mint az év többi napja. Mert ez kell a kikapcsolódáshoz, amiről a szabadságnak szólnia kell.

De van egy probléma, ami a tapasztalatom szerint az elutazók többségének beárnyékolja a távol töltött napokat. És ez nem más, mint a jelentkező emésztési probléma, állandó puffadás, teltségérzet. Vagyis az “idegen helyen nem megy…“- ahogyan egy kedves vásárlóm szemérmesen megfogalmazta.

Béta karotin tabletta és a barnulás

Napsütötte barna bőr. Mióta ez a kifejezés szerepel a szótáramban a megítélése többször változott. És úgy látom, a béta karotin tabletta ebben a kérdésben még mindig nem kapta meg az őt megillető helyet.

Napozni vagy sem – történelmi visszatekintés

 • Fontos már az elején tisztáznom, hogy én mindig is nagyon szerettem napozni, s ez mit sem változott az évek során. Ma már a mobiltelefonok korszakában azzal tudom szemléltetni viszonyomat a napfürdőzéshez, hogy pont úgy hat rám, mint a telefonra, ha csatlakoztatják a töltőjéhez.
 • Kislányként gúnyoltak emiatt. Akkoriban a barna színt a földeken dolgozó mezőgazdasági munkásokkal társították. És társaim vágytak a napra nem kényszerülő “urak” sápadtságára.
 • Később a barna szín éppen hogy a gazdagságot jelentette, a nyaralással, tengerparttal, gondtalan, egészséges élettel lett egyenlő. És aki nem jutott el még a Balatonhoz sem, annak a sarki szolárium, vagy az önbarnító krémek adták meg a bronz barna szín lehetőségét.
 • De a barna bőr diadalának végett vetett az ózonlyuk, mert kiderült, a napon szerzett barna szín nem hogy nem egészséges, hanem kifejezetten káros. Ezért szigorú szabályai lettek a napozásnak, és az előírt faktoroknak.
 • Most, hogy pár éve kiderült, mennyire D-vitamin hiányosak az emberek, és hogy ennek eddig nem látott hosszú távú, következményei lehetnek egészségünkre, ismét árnyalódik a napozás megítélése. Hiszen ahhoz, hogy D-vitamint termeljen a szervezet szükség van napra, és a magas faktorok nem tesznek jót ennek a folyamatnak.

Napozáskor ne csak az ideális időpont, és a megfelelő faktorszámokról gondoskodj. A belső védekezésben a béta karotin lehet nagy segítségedre. A leégésmentes, egyenletes barnuláshoz.

Béta karotin és a napozás

Nem csak az ideális időpont és a megfelelő faktorú napvédő kiválasztásával járulhatsz hozzá, hogy a D-vitamint  természetesen pótold legalább nyáron. A béta karotin a barnulás belső segítője lehet.

A béta karotin egy erős antioxidáns, gyökfogóként növeli a bőr védekező képességét, ezáltal csökken a leégés veszélye. De szinte fizikai szűrőként is hat, ami miatt egyenletes lesz, és tartósabb marad a napsütötte szín.

Béta karotin tablettát szedjek, vagy egyek sok répát?

Béta karotin nem csak a répában található. Minden zöld növény alkotórésze, de legértékesebb forrásai a sárgarépán, sárgabarackon, sárgadinnyén és (sárga) sütőtökön kívül a kelkáposzta, spenót, brokkoli is. És nagyon jó, ha mindezek gyakran ott vannak a tányérunkon. Csak azt a  mennyiséget nehéz belőle naponta megenni, amivel elegendő béta karotin jut a szervezetedbe.

Béta karotin tabletta nem csak barnuláshoz.


Elmesélek egy történetet a sárgarépával kapcsolatban.

Egyik kedves vásárlóm törpenyuszija a történet hőse. Aki egyik este vacsora után nagyon rosszul lett. Kis gazdája már azt hitte örökre el kell búcsúznia tőle, így végigzokogta az utat, amíg az állatkórházba rohantak vele. Az orvosi diagnózis: mérgezés, a kérdés: hogy mit evett a kis állat. Az egyik nagy áruházláncnál vásárolt répából lakmározott aznap este…de az értő kezeknek hála, nem ez volt az utolsó vacsorája a kis tapsifülesnek.

A sárgarépa  hajlamos a nitrogéntartalmú műtrágyákból származó nitrát és az egyéb növényvédő szerek mérgező vegyületeinek felhalmozására. Amit egy ember nem vesz észre, még ha a szervezete érzékeli is, hiszen nem fogyaszt akkora mennyiséget belőle, hogy mérgezési tünetei lennének. És a nyuszis esetet figyelembe véve talán jól is teszi.

A béta karotin további előnyei

A béta karotin tabletta szedése nem csak a barnulás miatt ajánlott.

 • A béta karotinból készül a szervezet vegykonyhájában az A vitamin. De míg az utóbbit túl lehet adagolni, addig a béta karotint nem, annyi A vitamin készül belőle, amennyire szükség van a szem és a nyálkahártya védelmére.
 • A béta karotin erős antioxidáns, így daganat megelőző szerepe is egyre inkább előtérbe kerül.
 • A béta karotin immunrendszer erősítő hatása sem elhanyagolható.

A sárgarépa az egyik legismertebb természetes béta karotin forrás.

+ Hogy a sárgarépából is a maximális béta karotinhoz juthass

Nemrég tudtam meg én is, hogy a sárgarépa egészségesebb főzve mint nyersen. A vastag sejtfalak miatt a nyers sárgarépa béta karotin tartalmának töredékét képes hasznosítani a szervezet. De a párolás/főzés során  károsodnak a sejtfalak, így a béta karotin hozzáférhetőbbé válik. És ha az ételben a felszívódáshoz szükséges zsírok is jelen vannak, akkor lesz a legjobb a hasznosulás.

Ez ajánlott

Béta karotin tabletta >> Beta Carotene

A stressz leküzdése, avagy a stressz ellen természetesen

Ma reggel elaludtam. Amikor kinyitottam a szemem, és rápillantottam a komódon tiktakoló óra derengő számlapjára egy pillanat alatt kivert a veríték, és összeszorult a gyomrom. Kiugrottam az ágyból, és a második lépés után felkiáltottam a fájdalomtól, és visszarogytam a matracra.

A stressz tüneteit szinte mindenki tapasztalja magán, még ha nincs is tudatában ennek.

Nem, nem történt semmi komoly, csak meztelen lábfejemmel nagyon rossz szögben találtam el az ágy lábát, így szükségem volt pár másodpercre, hogy újra lábra tudjak állni, és az első pár sántikáló lépés után már rohantam is tovább.

Mire negyed órás késéssel leértem a boltba, hogy megfordítsam a zárva táblát az ajtón, összevesztem Rozi cicámmal, aki nem értette, miért nem vagyok boldog, amiért a szokott módon a lábamnál hízeleg. Kiborítottam egy tálka tejet, aminek egy része Füles bundáján landolt. És se nyugodtan, se kapkodva nem ittam meg a reggeli kávémat, ugyanis előző este elfelejtettem megőrölni a készítéséhez szükséges reggeli adagot.

Ritkán kezdem ilyen borzalmasan a napot, a stressz tüneteit ennyire nyilvánvalóan régen tapasztaltam.  És ez most – lelkifurdalással a macskám iránt, sajgó lábujjal, és a reggeli kávé után sóvárogva – végtelen hálával töltött el. 

A stressz leküzdése sokaknak napi feladat

 • Vajon hány embernek kezdődik hasonlóan stresszesen, szinte minden reggele?
 • Mennyien vannak, akiknek az egész napja ekkora feszültségben telik?
  • A reggeli dugó…
  • Sok munka…
  • Vagy éppen a munkanélküliség…
  • Teljesítési  kényszer…
  • A sárga csekkek…
  • A türelmetlen emberek a boltban, hivatalokban…
  • A folyamatos telefoncsörgés miatt.
 • Mi történik azokkal, akik már észre sem veszik a stressz tüneteit, annyira megszokták a jelenlétüket?

Mi történik azokkal, akik már észre sem veszik a stressz tüneteit, annyira megszokták a jelenlétüket?

Egy pár szót megér hogy tisztázzuk, mi is az a stressz?

A szervezeted vészhelyzetre adott reakciója. Igazából érted történik minden. 

 • A feszült helyzetre szervezeted ugyanúgy válaszol, mint ősödé anno, amikor a veszélyt egy rá rontó vadállat jelentette.
 • A másodperc törtrésze alatt mozgósítja a stresszhormonok, az adrenalin és a noradrenalin termelését. Felkészít a menekülésre, vagy a támadásra.
  • Emelkedik a vérnyomásod.
  • Szaporábban ver a szíved.
  • A gyomrod, és bőröd erei összehúzódnak. Ott most nincs szükség olyan sok vérre.
 • Fokozódik a kortizol termelődése is,  mert agyadnak és izmaidnak  plusz energiára van szüksége. Ezt a szervezeted raktáraiból felszabaduló cukor és zsír  biztosítja.

És…

nem történik semmi. A “veszély” elől nem tudsz elrohanni, sem leteperni azt. A  stressz keletkezésének helyén általában nincs mód levezetni a felhalmozott energiákat. A stressz-reakció nem alkalmas a problémák kezelésére. A feszültség halmozódik. Cselekvés hiányában megrekednek a biokémiai változások, felborítva ezzel a szervezet egyensúlyát.

Legfeljebb…

a stressz tüneteit veszed észre magadon, és nem is biztos, hogy tudatában vagy eredetüknek.

 • Lenyeled a a problémákat? – Gyomorfájás, hányinger, hasmenés, vagy épp székrekedés. Hosszú távon akár gyomorfekély is lehet belőle.
 • Egyszerűen “csak” a szívedre veszed? – Magas vérnyomás.
 • Cipeled a gondokat? Hátfájás, fejfájás, más izomfájdalmak.
 • Végül már éjszaka sem pihened ki magad. Az alvászavar, az örökös fáradtság miatt még kevésbé tudod elviselni a sok feszültséget.

A fájdalomcsillapító, nyugtató, vérnyomáscsökkentő NEM megoldás.

A stressz leküzdése nagyon fontos, mert előbb utóbb betegségekhez vezethet a mindennap átélt sok feszültség


A stressz leküzdése, avagy a stressz ellen természetesen

A megoldás összetett és a lehetőségek szerteágazóak. Nagyon sokat lehetne erről írni, de mindez meghaladja ennek a bejegyzésnek a kereteit. Így csak pár gondolat.

 • A rendszeres mozgás segít megszabadulni a felhalmozódott feszültségtől.
 • Talán nem is gondolnád, de a megfelelő étrend is hatással van a stressz tüneteire.. Sok rost, vitamin, kevés cukor.
 • Ha mentálisan fejleszted magad, nagyobb lesz a stressztűrő képességed. Nem “ugrasz” minden apróságra.
 • Szükség van a rendszeres pihenésre, lazításra.
 • Ha teheted, menj el néha masszőrhöz, hogy az izmaidban felhalmozott feszültséget kigyúrja belőled.
 • Ha egyedül már képtelen vagy megbirkózni a stressz tüneteivel, igénybe veheted szakember segítségét. Például a kinezológia egy remek módszer erre.
 • Érdemes táplálkozásod kiegészíteni olyan készítményekkel, melyek támogatják az idegrendszer normális működését és pozitívan befolyásolják a test energia-háztartását is. Ilyen a Stress Management, a MagneZi B6.
 • Létezik egy különleges gyógynövény, mely legalább olyan alapvető hatóanyag a stressztűrő képesség javításában, mint a C-vitamin az immunrendszer támogatásában. A cinkkel kiegészített Rhodiolin védi a szervezetet a stressz késői hatásaitól. Közben közérzet és hangulatjavító tulajdonságaival tehermentesíti azt.

Nagyon fontos! Vedd komolyan a stressz leküzdését, mielőtt a tünetekből komoly problémák válnak.

Ez ajánlott:

A szerény szelén

Florentin zavarba ejtően vásárolt szeléntablettát

A szelénről mindig a a mese jut eszembe, ahol a legkisebb királykisasszony azt feleli apjának: “Úgy szeretlek mint emberek a sót”

Mert valahogy így van ez a szelénnel is. Kevés kell belőle, de arra a kevésre igen nagy szükség van.

Most Florentin emlékeztetett erre a fontos nyomelemre. Szavaira szokás szerint alaposan elpirulva, zavartan tudtam reagálni. Ismét utazni indul a jómadár, és erre hivatkozva, no meg arra, hogy a férfiaknak miért is van nagyobb szüksége a szelénpótlásra,mint a nőknek, kért egy dobozzal.

A szelént élelmiszerekkel is be tudod juttatni a szervezetedbe. Az alábbiak tartalmazzák.

 • paradió
 • brokkoli
 • hagyma
 • paradicsom
 • búzacsíra, búzakorpa
 • barna rizs
 • zab
 • tonhal és más “tengeri gyümölcsök”
 • szárnyasok húsa

paradio a kiváló szelénforrás

A felsorolt táplálékok szeléntartalma függ attól, hogy a termőföldben mekkora mennyiségű szelén található. És attól is, hogy az elfogyasztott állat milyen termőterületen legelt, milyen takarmányt kapott. Sajnos országunk termőterületei szelénhiányosak.

De egyáltalán, miért olyan fontos ez a nyomelem?

 • A szervezet szinte minden sejtjében benne van, de a legnagyobb mennyiségben a vesében, májban, lépben, hasnyálmirigyben, és a herékben halmozódik fel.
 • Részt vesz a szervezet teljes antioxidáns védelmi rendszerében.
 • Része a glutation-peroxidáz nevű antioxidáns enzimnek, mely a környezeti és táplálékkal bekerülő méreganyagoktól véd.

Számodra van pozitív hatásai a szelénnek?

Itt olvashatod, miben segítheti szervezetedet:

 • Védi a szívet, mivel gátolja a vérrögképződést, csökkentve ezzel a szívinfarktus és a szélütés kockázatát. (Ezt a hatást különösen figyelembe kellene venniük a dohányosoknak, a szívinfarktuson, szélütésen átesetteknek)
 • Lassítja s szövetek öregedését.
 • Fokozza a “jó”,  vagyis a HDL- koleszterin arányát a vérben.
 • Szükséges a pajzsmirigy egészséges működéséhez. (Ami a normális anyagcsere miatt fontos)
 • Immunrendszer erősítő hatása van.
 • A változás korában lévő nőknek igen előnyös szedniük, mivel ritkítja a menopauzára jellemző hőhullámokat és enyhíti a rossz közérzetet.
 • De a férfiaknak is nagy szükségük van a szelénre, mivel a spermával együtt tetemes mennyiség ürül ki a szervezetükből. (Erre utalt ugyebár Florentin a maga módján)

A szelén E vitaminnal együtt alkalmazva fokozottan előnyös hatású, különösen az egészséges szívműködés biztosításában.

Szeléntartalmú tabletták

Florentin a szerves formájú szeléntablettát vásárolta meg. De annak, aki fél az esetleges túladagolástól, a szeléntartalmú, természetes összetevőjű multivitaminokat szoktam ajánlani. Az általános Full Spectrumot, vagy az idősebb korosztály számára készült Senior Formulát. De ezen kívül még sok más termékben is megtalálható ez a létfontosságú nyomelem.

Neked szükséged lehet a pótlásra?

Azt, hogy milyen élelmiszereket fogyasztasz, milyen táplálékkiegészítőt szedsz, te tudod. Ha ezek alapján kevésnek ítéled a szelénbeviteled, és az alábbi tünetek közül észleled valamelyiket, érdemes a pótláson elgondolkozod.

 • legyengült immunrendszer
 • csökkent a pajzsmirigy-hatékonyság
 • magas koleszterinszint
 • szívbetegség
 • izomgyengeség
 • fáradtság
 • emésztőszervi megbetegedések