Japánban gyógyszer – 5 újabb érv a Q10 mellett

Radogna Edit

Az elmúlt napokban szinte elviselhetetlen volt a hőség. Emerencia, nagyon bölcsen, nem terhelte magát fizikai munkával. Mint mondta, egyedül él, megteheti. Így regényt olvasott, recepteket gyűjtött, levelet írt a barátainak, és egy kis összeállítást készített nekem.  Kedvenc termékének  a Q10-nek újabban bizonyított hatásairól.

Mert megtudta, hogy Japánban a Q10-et 1976-ban törzskönyvezték, mint gyógyszert.

Mikor erre felkaptam a fejem, azt mondta ” Ne nézz rám ilyen hitetlenül. Ott valóban gyógyszerként használják és a kezdetektől alkalmazzák sikerrel a különböző szívbetegségek kezelésében.”

Fogínybetegségek kezelése

A Q10 megdöbbentő pozitív hatása figyelhető meg az olyan fogínybetegségek kezelésében is, mint például a fogínysorvadás. A fogínybetegség igen gyakori, duzzanattal, vérzéssel, fájdalommal járó probléma. Ezekben az esetekben a fogíny Q10 szintje csökkent. Így pótlásával gyorsabbá válik a gyógyulás és a szöveti regeneráció.

Fiataloknak

Előnyös lehet, ha egyébként makkegészséges fiatalok rendszeresen Q10-et szednek ha elkezdenek intenzíven sportolni. A legutóbbi sportorvosi kutatások kimutatták, hogy a nagy állóképességet és erőkifejtést igénylő sportok akár jelentékenyen is gyöngíthetik az immunrendszert. A Q10 megfiatalítja a szervezetet, erősíti az izmokat és igen jótékonyan hat az agyműködésre is.

Segíthet a migrénes panaszokon

Egy 2006-os kutatásban 32 migrénes beteget kezeltek napi 150 mg CoQ10-zel. Három hónapos Q10 terápia után a betegek több mint 60%-nál  átlagosan 60%-kal csökkent a migrénes napok száma. A rohamok gyakorisága pedig több mint 40%-kal. S mindez mellékhatások nélkül. Hasonló eredményt értek el magyar kutatók egy évvel korábban egy három hónapig tartó, rendkívül magas evidenciaszintű vizsgálatban.

Magas vérnyomásnál

A vizsgálatok során a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a CoQ10 potenciálisan csökkentheti a szisztolés vérnyomást akár 17 Hgmm-rel, a diasztolés vérnyomást 10 Hgmm-rel, de ehhez legalább 12 hetes Q10 pótlás szükséges.

Szívelégtelenség esetén

Bizonyított, hogy a CoQ10 segíti a szívelégtelenség kezelését a hagyományos gyógyszerekkel kiegészítve. Azt találták, hogy pangásos szívelégtelenség esetén, amikor romlik a balkamra pumpafunkciója, akkor a szervezet Q10 szintje is alacsony. Ilyenkor a Q10 kiegészítés hatására csökken a  felgyülemlett vizenyő, ezáltal javul a légzés és a  beteg terhelhetősége is.

Én tanultam ebből a kis összeállításból. Remélem számodra is hasznos volt. Ha igen, oszd meg kérlek másokkal is.

Ez ajánlott: Super CoQ10 Plus

A cikk megírásának forrásai, itt, itt és itt találhatók.

Szerző:

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url