Ha nem fog az agyad, megoldás lehet a szójalecitin

Radogna Edit

Aurélt is megviseli a hőség, aminek káros hatásai ellen szójalecitinnel védekezik

Megfigyelted már, hogy az időjárás minden beszélgetés alkalmával szóba kerül? Vagy nálatok ez nem jellemző?

Persze valahol érthető a dolog, hiszen tényleg hatással van a napjainkra, az, hogy milyen az idő, még ha nem is olyan mértékben, mint a természeti népeknél. Engem az zavar inkább, hogy sokan csak panaszkodnak. Túl meleg, vagy hideg van, sokat esik az eső, vagy kiszárad minden. Ó, igen, az időjárás valóban nem mindig ideális. De ezen változtatni nem tudunk, csak a saját hozzáállásunkon. Vagy megpróbáljuk a lehető legtöbb jót megtalálni a mindennapokban, igen, még az időjárásban is, vagy panaszkodhatunk egész életünkben.

Aurél járt a boltban minap, és a vele való beszélgetés ihlette fenti soraimat. Neki kertje van, és sok munkája benne. Az égiek kegyelmére talán több szüksége, mint sok panaszkodónak. Mégis végtelen alázattal és derűvel kertészkedik, és persze éli is így mindennapjait.

A már hetek óta tartó hőség számára sem ideális. Több más dologgal együtt, például a fizikai, szellemi teljesítményére is kihat a folyamatos forróság. És azt, hogy “úgy érzem, már az agyam sem fog” nem csak az ő szájából hallottam az utóbbi napokban. De Aurél a megoldásról is beszélt, vagyis arról, hogy ezt mivel szokta orvosolni.

Megemeli a szójalecitin napi adagját. Ugyanis a lecitin erősíti a túlterhelt idegeket, javítja a koncentrálóképességet is.

Mit érdemes tudni a szójalecitinről?

A lecitin sokrétűen hat a szervezetünkre, szükséges élő sejtjeink optimális működéséhez. Fontos építőeleme a sejtfalnak, jelentős mennyiségben található a sejtmembránokban, az izmokban, az idegsejtekben, az agyban. A májban keletkezik. Ezen kívül bizonyos ételekkel is pótolható. Megtalálható a tojássárgájában, a kukorica-, búzacsírában, repce-, len-, napraforgóolajban, borsóban, és lencsében. A gyógyászatban a szójababból nyert lecitint alkalmazzák.

A képen a szójabab látható, mert gyógyászati célra a szójababból kivont lecitint alkalmazzák

A lecitinnek kiemelt szerepe van:

 • a csontvelő,
 • az idegrendszer,
 • a szív,
 • a máj működésében.

Milyen hatása lehet még, a szójalecitin kapszulának?

 • Csökkenti a koleszterinszintet.
 • Elősegítheti az epekő kialakulásának megelőzését.
 • Hatásos az ízületi fájdalmakban szenvedőknek. Így azoknak a sportolóknak is, akik teljesítményét ez korlátozza.
 • Javítja az emlékezőképességet, enyhe nyugtató hatással is bír.
 • Idős, étvágytalan, kedvetlen embereknek kiváló erősítő.
 • Puffadásgátló, székletlazító.
 • Ekcéma esetén is gyógyírt jelenthet.
 • Hajhullást csökkenthet, és egészséges színt  kölcsönözve neki.

Mivel a lecitinnek semmiféle káros hatása nem ismert, a szokásos napi adagot szükség esetén valóban meg lehet emelni, mint ahogyan azt Aurél is tette.

2013 augusztus havában ráadásul a Super Soya Lecithint akár ajándékba is megkaphatod, hogy kedvedre kipróbáld, kísérletezz az ideális mennyiséggel.

De választhatod a háromszoros erősségű, Triple Potenci Lecithint is.

Szerző:

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url