Miért van szükségünk táplálékkiegészítőkre?

Radogna Edit

Egyáltalán szükség van táplálék kiegészítőkre?

Te miben hiszel?

Követem az egészségmegőrzéssel, vitaminokkal, táplálék kiegészítőkkel foglalkozó friss híreket,  hogy tájékozottabb legyek. Pár napja az tűnt fel, hogy ugyanaz a hír több, nagy és véleményformáló portál oldalán is megjelent. Egy napon.

A multivitaminok veszélyességére hívták fel az olvasók figyelmét, természetesen kutatásokra alapozva. 

Én másban hiszek. Ezt szeretném most megírni. Kutatási adatok nélkül, csak amit online boltoskisasszonyként gondolok erről a kérdésről.

A vitaminok fontossága

Szervezetünknek szüksége van bioaktív anyagok támogatására. Ezek azok az anyagok amelyek a növényekben és azok alkotórészeiben, mint a mag a héj találhatók meg.

  •  A nyersanyagok már nem tartalmaznak olyan mennyiségben vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, mint nagyanyáink idejében.
  • Ezért a lehető legalaposabban összeválogatott étrend sem elegendő szervezetünk védekező mechanizmusának fenntartásához.
  • A napi nyersanyagforrásaink nem frissek mint régen, a feldolgozás és a tartósítás során az alapvető tápanyagok jelentős része elvész.
  • Mindezen túl ma sokkal szennyezettebb a környezetünk (gázok, szmog, növényvédő szerek, nehézfémek s.tb.).

Mindezek már sejtszinten súlyos károsodást okozhatnak azáltal, hogy károsítják a szöveteket és kimerítik a szervezet tápanyagraktárait. És a szervezetünkben nagy mennyiségben képződnek szabad gyökök. Ezek a sejtkárosító anyagok egyre inkább növelik a szervezetünk antioxidáns igényét.

A táplálékkiegészítők bevitele az egészség megőrzésben és számos funkciózavar illetve betegség kiegészítő terápiájaként is indokolt. És mint a neve is mutatja, változatos, egészséges táplálkozás kiegészítőjeként nélkülözhetetlen.

Szerepük a környezet okozta sejtkárosító folyamatok megelőzése, az immunrendszer erősítése, valamint a teljesítőképesség és a sejt energiaszint növelése.

Milyen a jó minőségű táplálék kiegészítő?

Organikus, azaz szerves, tiszta nyersanyagforrásból származik, tökéletesen felszívódik. Egyes komponensei kiegészítik, fokozzák egymás hatását, jól hasznosul. 

Röviden ennyi. Ezek után nagyon kíváncsi vagyok a te véleményedre a témával kapcsolatban.

Milyen táplálék kiegészítőt szedsz? 

Amit szedsz, azt mi alapján választottad? Reklámban láttad, ajánlotta valamelyik ismerős, vagy csak megszólított valamelyik bolt polcán?

Számodra szempont az, hogy ne mesterséges összetevőjű legyen, vagy megelégszel azzal, hogy kiegészíted a táplálkozásod?

Szerző:

Vélemény, hozzászólás?

Üzeneted*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url